La Colegiul Pedagogic „Ion Creangă” din Bălți azi a început admiterea la studii. „Prietena mea mi-a recomandat să vin aici”

Azi a început admiterea la Colegiul Pedagogic „Ion Creangă” din Bălți, care va dura până pe 29 iulie. Începând cu ora 8.0 deja s-a format rând în fața colegiului, iar acest lucru denotă faptul că suntem o instituție de învățământ care se bucură de popularitate printre elevii colegiului. Acest lucru îl confirmă atât elevii care vin să depună actele, cât și vicedirectoarea colegiului, Liudmila Răciulă.

Carolina are 19 ani, este originară din Bălți, a absolvit Liceul Teoretic „Bogdan Petriceicu Hasdeu”. Tânăra ne-a povestit că vrea să devină o profesoară cu abilități bune de comunicare.

„Sincer să fiu până a veni aici am studiat la alte două colegii. Acolo nu mi-a plăcut deloc atitudinea profesorilor față de elevi și lipsa competențelor de comunicare, dar și elevii manifestau un comportament indecent. Am decis să plec la Paris, am făcut câteva cursuri de psihologie și am decis să fac pedagogia, de aceea, am decis să vin aici, o prietenă de-a mea, la fel, învață la acest colegiu. Am întrebat-o dacă să mă aștept la aceeași atitudine de la profesori ca și la colegiile precedente, ea mi-a zis că nu, «Aici o să ai ce învăța».

Pentru mine pedagogia este felul de a comunica frumos și inteligent și valorificarea rolului profesorului în procesul de predare. Spre asta voi tinde și eu. Să nu înjur, să nu-mi bat joc de copii. Vreau să învăț copii să fie buni și să le acord atenție în egală măsură indiferent de felul cum sunt ei.”

Ana este din satul Chetrosu, raionul Drochia. A venit la Bălți pentru a-și realiza visul să devină profesoară. Îi place să petreacă timpul alături de copii și să-i implice în activități extracurriculare.


„Am ales să vin la Bălți să studiez la Colegiul Pedagogic «Ion Creangă» pentru că îmi plac copiii și întotdeauna am avut o dragoste aparte pentru ei. Îmi place să organizez activități extrașcolare cu ei. N-o să mă opresc aici, planific să fac și facultatea aici la universitate.

Pedagogia mă fascinează prin faptul că pot vedea emoțiile copiilor și să petrec cu ei timpul întrucât devii căpătâiul lor în viață, de mine depinde ce oameni vor fi ei în viață.”

Liudmila Răciulă, directaorea adjunctă a Colegiului Pedagogic „Ion Creangă” susține că anul acesta, în prima zi de admitere, colegiul a înregistrat un număr record de dosare, inclusiv datorită recomandărilor elevilor care studiază la această instituție.

„Nu ne-am așteptat la un număr atât de mare chiar de dimineață. Astăzi, la ora 13.00, am înregistrat un număr record de dosare – 80. Menționez că în acest an oferim 145 de locuri pentru noi veniți atât la buget, cât și la contract.

A fost o dimineață destul de aglomerată. Am reușit să observ că mulți elevi de-ai noștri i-au adus la noi la colegiu pe prietenii lor din localitate sau din școală.”

Iată de care care facilități se vor putea bucura elevii dacă vor decide să depună actele la Colegiul Pedagogic „Ion Creangă” din Bălți.

„Dacă doriți să faceți studii de calitate, veniți la Colegiul Pedagogic „Ion Creangă” din cadrul USARB. Aici îi veți avea pe cei mai buni profesori și cele mai bune condiții de învățare și dezvoltare personală. Elevii din colegiu au posibilitatea să conlucreze cu studenții din cadrul Autoguvernării Studenților USARB. Este o cale bună de a se integra în comunitatea USARB înainte ca să devină studenți”, a conchis Liudmila Răciulă.

Care sunt oportunitățile de studiu la Colegiul Pedagogic „Ion Creangă”?

— posibilitatea de a susține bacalaureatul la sfârșitul anilor de studii;
— burse de studii. burse sociale (ceea ce nu este în liceu);
— posibilitatea de a obține o bursă de merit (în ultimul an de studii); bursa Gaudeamus sau bursa Președintelui;
— condiții de trai moderne în căminul studențesc;
— stagii de practică în instituțiile de învățământ primar, preșcolar și în școli de vară;
— cercuri de dans, actorie, sport, jurnalism, cor;
— acces liber în Biblioteca Ştiinţifică a Universităţii de Stat „A.Russo”.
— posibilitatea de implicare în proiecte regionale, transnaționale și internaționale.

Colegiul Pedagogic „Ion Creangă” din Bălţi este o instituţie de învăţământ secundar de specialitate din Republica Moldova, care pregăteşte cadre didactice pentru învăţământul primar şi preşcolar. Colegiul funcţionează în componenţa Universităţii de Stat „Alecu Russo” din Bălţi. 

Distribuie acest articol