(quiz) Top 10 reguli-cheie pentru o reciclare responsabilă a celor mai răspândite deșeuri

În contextul evenimentului „Noaptea Cercetătorilor Europeni” din 30 septembrie, la care USARB va participa în premieră, universitatea bălțeană se implică în activități de colectare a hârtiei, a plasticului, a bateriilor uzate și a telefoanelor mobile vechi. Pe cât de simplu pare reciclarea propriu-zisă, există totuși câteva reguli-cheie pe care trebuie să le cunoască fiecare dintre noi.

Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți a creat un quiz pentru cei dornici de a recicla deșeurile și de a-i oferi planetei o nouă șansă la viață.

Activitățile se realizează în cadrul proiectului Green Science at the service of Healthy Society – GreenSCI (GA 101060678), finanțat de Comisia Europeană prin intermediul instrumentului de finanțare MSCA and Citizens din cadrul Programului Horizon Europe, coordonat de Universitatea Tehnică a Moldovei, parteneri fiind Academia de Științe a Moldovei, USARB și A.O. „INFOGROUP”.

Cantitatea de deșeuri colectată va fi anunțată în cadrul evenimentului Noaptea Cercetătorilor Europeni, care va avea loc în data de 30 septembrie 2022 la Chișinău, în parcul UTM din str. Studenților și, în premieră, la Bălți, în scuarul Universității de Stat „Alecu Russo” din strada Alexandr Pușkin.

Proiectul GreenSCI prevede organizarea a două ediții ale evenimentului „Noaptea Cercetătorilor Europeni” (2022, 2023) și își propune să sporească recunoașterea publică a științei, să promoveze tinerii cercetători și oamenii de știință cu experiență, să arate impactul pe care cercetarea și inovarea o au asupra vieții de zi cu zi, să arate oportunitățile în cercetare și STEAM pentru tineri/tinere și elevi/eleve.

Dacă vrei să fii mereu conectat(ă) la știrile USARB, abonează-te la canalul de Telegram al universității – USARB News – sau poți urmări toate evenimentele pe pagina de Facebook ori Instagram a acesteia.


 

Distribuie acest articol