Pe data de 10 februarie 2018, în incinta facultăţi ȘREM a  Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți, s-a desfășurat olimpiada zonală (Zona de Nord a Moldovei) pentru elevii din cadrul a 13 Colegii  și 2 Centre de Excelență.

Pentru Facultatea de Științe Reale, Economice și ale Mediului, Catedra de Științe ale naturii și agroecologie și Colegiul de Industrie Ușoară, Bălți, acest tip de concurs e deja o tradiție frumoasă (suntem la a 7-ea ediție) și un eveniment deosebit de așteptat. În cadrul catedrei menţionate, se desfășoară concursul la disciplinele Chimia, Geografia și Biologia. Un caracter deosebit în plan organizatoric a avut și în acest an  concursul la Biologie.  Evaluarea a cuprins două probe, prima fiind realizată la calculator, prin intermediul platformei MOODL și  constă dintr-un set de diverse întrebări, teoretice și practice la disciplina în cauză.  Cea de-a doua probă  testează nivelul de cunoaștere de către participanți a Cărții Roșii a RM, precum şi capacităţile lor de a recunoaște după voce și imagine cele mai răspândite specii de animale vertebrate și nevertebrate din Moldova în baza materialelor video și audio  prezentate.

Cadrele didactice universitare din cadrul Catedra de Științe ale naturii și agroecologie se implică activ în realizarea cu succes a olimpiadelor, constituind, comisii de organizare și verificare, care apreciază obiectiv  și transparent  lucrările participanţilor. În anul curent, la olimpiadă au participat 110 elevi  din colegiile și centrele de excelență din nordul republicii (Râșcani, Lipcani, Soroca, Brătușeni, Grinăuți, Țaul, Bălți). Pe parcursul celor 3 ore astronomice oferite participanților pentru a realiza sarcinile, profesorii lor însoțitori, a fost implicați într-o activitate interactivă cu genericul organizat „Abordări alternative ale relației om-natură în procesul educațional”. Profesorii cu multă plăcere au participat la asemenea activitate ce a fost considerată ca fiind destul de utilă pentru ei pentru fortificarea nivelului lor profesional. De asemenea și discipolii lor s-au simțit bine și mulțumiți de felul organizării și desfășurării concursului, bineînțeles cei mai bucuroși au fost cei ce s-au învrednicit locuri cu mențiune.

  • Fotografii de la eveniment – aici.
Distribuie acest articol