La 7 martie a.c., la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți (USARB), a avut loc spectacolul cu genericul „Femeia, veșnica enigmă”, dedicat angajatelor instituției în contextul Zilei Internaționale a Femeii.

În cadrul spectacolului, studenta de la Facultatea Litere, Orac Liliana, a prezentat un emoționant eseu de elogiere a „femeii-primăvară.”

Prim-prorectorul pentru activitate didactică, conf. univ., dr., Natalia Gașițoi a felicitat angajatele instituției cu ocazia Zilei Femeii din partea rectoratului.

„Primăvara este anotimpul în care învie natura, este anotimpul în care noi reuşim să găsim forţe interne nebănuite. Vă urez, în primul rând, multă sănătate, să fiţi puternice, înţelepte, întotdeauna convinse că deciziile corecte pe care le luaţi trebuie neapărat realizate. Bunăstare, pace în familie, bucurii, succese! Să vă aducă primăvara realizarea tuturor dorinţelor, gândurilor şi viselor pe care le aveţi”, a menționat Natalia Gașițoi.

Prorectorul pentru studii cu frecvenţă redusă și formare continuă, conf. univ., dr. Gheorghe Neagu a spus în cadrul festivității că un mediu adecvat, confortabil pentru femei trebuie creat nu numai în preajma zilelor de 7 şi 8 martie.

„Eu percep această sărbătoare prin prisma egalității șanselor, egalității ca atare și nu egalității declarate”, a spus Gheorghe Neagu.

„Să ne fiţi sănătoase, să vă păstraţi demnitatea, să fiţi observate, să fiţi apreciate şi, de ce nu, atunci când este cazul, să fiţi promovate”, a adăugat prorectorul Neagu.

Iar președintele Comitetului sindical al USARB, profesorul universitar la Facultatea de Litere, Anatol Moraru a observat, între altele, în mesajul său de felicitare că exercițiile de afecțiune, care vin ca o avalanșă, de obicei în preajma și în ziua de 8 martie, sunt meritate de către femei „le meritaţi cu supramăsură.”

În cadrul spectacolului „Femeia, veșnica enigmă”, „Mirage Jazz Orchestra” din Letonia a susținut un recital de jazz.

Vezi mai mult pe facebook 

Distribuie acest articol