Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți (USARB) găzduiește, timp de două zile, un atelier de artă interactiv cu genericul „Russkie voshodî” („Răsăriturile rusești”) în cadrul căruia se desfășoară mai multe acțiuni comune ale studenților și liceenilor din Bălți cu semenii lor din orașul Nijnii Novgorod (Rusia).

Inaugurarea lucrărilor atelierului a avut loc la 10 octombrie, la USARB, eveniment la care au participat oficiali ai regiunii ruse Novgorod, ai municipalității Bălți, reprezentanți ai rectoratului Universității bălțene, cadre didactice, studenți și liceeni. Evenimentul se desfășoară în zilele de 10 și 11 octombrie, fiind organizat cu susținerea Fundației „Ruskii mir”, Centrul educativ-informațional din Nijnii Novgorod, Primăria Bălți și USARB.

Unul dintre scopurile declarate de către partea rusă este „crearea imaginii pozitive a Rusiei în Moldova” și cultivarea interesului tinerilor din Moldova față de cultura rusă.

În prima zi a atelierului a avut loc o masă rotundă și o serie de prelegeri, iar în ziua a doua vor fi organizate duplexuri ale studenților și liceenilor de la Bălți cu cei la Nijnii Novgorod.

Implicarea USARB în proiectele de educație, care sunt derulate în comun cu instituții din regiunea rusă, are loc în contextul acordului de colaborare, semnat la 12 iunie 2016, între autoritățile orașului Bălți și a celor din Nijnii Novgorod. 

Fotografii de la deschiderea atelierului – aici 

 

Distribuie acest articol