Studenții și profesorii USARB în vizită la Parcul Industrial din Edineț 

În data de 25 aprilie studenții specialităților economice și profesorii Catedrei de științe economice a Facultății de Științe Reale, Economice și ale Mediului au realizat o vizită de studiu la Parcul Industrial (PI) din or. Edineț, care este al VI-lea parc industrial din Moldova, cu 4 rezidenți activi.

În cadrul vizitei studenții și profesorii au participat la Conferința de lansare a Proiectului „Edineț-Pol de creștere economică a Regiunii de Nord a Republicii Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană și au vizitat mai mulți rezidenți ai parcului industrial. În cadrul vizitelor rezidenții PI s-au împărtășit cu experiența lor de afaceri, au demonstrat procesele tehnologice, spațiile de producție și modelele de organizarea a afacerilor.

Această vizită de studiu a fost finanțată și realizată cu suportul Antenei Chișinău al AGENȚIEI UNIVERSITARE FRANCOFONE și a avut drept scop familiarizarea studenților cu posibilitățile de încadrare în câmpul muncii în nordul Republicii Moldova, preluarea experienței cu privire la mecanismul de funcționare a unui Parc Industrial și oportunitățile de suport create pentru dezvoltarea unei afaceri proprii.

Pozele de la eveniment pot fi accesate aici.

Distribuie acest articol