Eveniment cu tradiție la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți:

festivitatea de inaugurare a noului an universitar

Azi, 3 septembrie 2018, ora 11.30, în incinta Teatrului Național „Vasile Alecsandri” a avut loc festivitatea de inaugurare a anului universitar 2018-2019.

La eveniment au participat reprezentanții corpului profesoral-academic și auxiliar-didactic, studenții tuturor ciclurilor de studii, precum și partenerii universității. Cu emoția firească a oricărui început, toți studenții anului I au fost așteptați în sala mare a teatrului, la fel ca și studenții anilor superiori  și masteranzii care au trăit bucuria revederii.

Festivitatea de deschidere a debutat cu intonarea imnului național și a celui studențesc, după care au urmat mesajele rectorului USARB, Natalia Gașițoi și ale invitaților speciali, precum și înmânarea carnetelor  de studii celor mai buni studenți ai anului I.

Subliniind rolul pe care îl are comunitatea academică în modelarea unei societăți, rectorul Natalia Gașițoi a declarat:

„Îi salutăm cu mare drag pe cei circa 1200 de studenți care au ales Universitatea noastră pentru a-și forma competențele profesionale într-un anumit domeniu. Suntem mândri că ați decis să deveniți studenți USARB, unii pentru prima dată, iar alții să redeveniți studenții noștri. Ne dorim să Vă gândiți la Universitate nu doar ca la un loc în care veți acumula cunoștințe și vă veți forma competențele profesionale, nu ca la un loc în care veți petrece câțiva ani înainte de a începe cariera profesională, dar ca la o casă în care să reveniți cu drag și peste ani”.

Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți urează întregului colectiv academic și studenților un an universitar plin de realizări, putere de muncă și de studiu în atingerea tuturor obiectivelor propuse.

Distribuie acest articol