Prima reuniune a consorțiului proiectului „Media Beyond Frontiers” a avut loc la Cernăuţi

18 tineri jurnaliști din Germania, Ucraina și Republica Moldova au posibilitatea să-și consolideze competențele jurnalistice în cadrul proiectului transnațional „Media Beyond Frontiers” și să mediatizeze subiecte actuale pentru aceste țări.

,,Media Beyond Frontiers” este un proiect implementat de Institutul pentru Cultură și Istorie Germană din Europa de Sud-Est (LMU München) în parteneriat cu Universitatea Naţională „Iurii Fedkovici” din Cernăuţi (Ucraina) și Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălţi. Proiectul este sponsorizat de către Biroul Federal de Externe al Germaniei.

În perioada 20-22 septembrie 2018 a avut loc prima întâlnire de lucru a participanților la proiectul „Media Beyond Frontiers” găzduită de Universitatea Naţională „Iurii Fedkovici” din Cernăuţi, în cadrul căreia reprezentanți ai trei țări – Germania, Ucraina și Republica Moldova – și-au împărtășit experiență în domeniul competențelor media și au abordat subiecte relevante din punct de vedere mediatic.

Mentorii, membrii echipei de experți, și-au prezentat viziunea asupra dezvoltării sistemului media, a realizărilor sale și a aspectelor problematice din fiecare țară. Jurnaliști tineri au format grupe de lucru, au primit sarcini pe un anumit subiect și și-au început propriile investigații în regiunile de graniță ale Ucrainei și Republicii Moldova.

Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălţi a fost reprezentată la eveniment de către Diana Ignatenco, prodecan al Facultății de Litere, lector universitar, doctor, Catedra de slavistică, Veaceslav Dolgov, conferențiar universitar, doctor, Catedra de filologie engleză și germană, Oxana Stanțieru, asistent universitar, Catedra de filologie engleză și germană.

Proiectul presupune o fază de activitate online (iulie-decembrie 2018 – weblog, networking) și o fază de prezență cu ateliere media în Cernăuți, o vizită de studiu în echipe transnaționale către regiunea de frontieră Ucraina/Republica Moldova și ateliere media în Bălți. Rezultatele proiectului (articolele participanților) vor fi publicate într-o revistă colectivă în limba germană, precum și în presa ucraineană și cea din Moldova, radio și media online.

Mai multe detalii despre proiectul ,,Media Beyond Frontiers” găsiți la link-ul:

https://mediabeyondfrontiers.net/project-team/

Pozele de la eveniment pot fi accesate aici

Distribuie acest articol