USARB a găzduit cel de-al doilea atelier de lucru al proiectului „Media Beyond Frontiers”

Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălţi a găzduit cel de-al doilea atelier de lucru din cadrul proiectului ,,Media Beyond Frontiers”, implementat de Institutul pentru Cultură și Istorie Germană din Europa de Sud-Est (LMU München) în parteneriat cu Universitatea Naţională „Iurii Fedkovici” din Cernăuţi (Ucraina) și USARB, susținut financiar de către Biroul Federal de Externe al Germaniei.

În data de 26 septembrie 2018, 18 tineri jurnaliști din Germania, Ucraina și Republica Moldova și-au consolidat competențele jurnalistice în cadrul Atelierului de lucru desfășurat în USARB în cadrul proiectului transnațional „Media Beyond Frontiers”.

Jurnaliști tineri, parte a grupelor de lucru, au reflectat asupra propriilor investigații realizate în regiunile de graniță ale Ucrainei și Republicii Moldova. Reprezentanții media, experții din  Germania, Ucraina și Republica Moldova și-au prezentat viziunea asupra dezvoltării sistemului media, a realizărilor și aspectelor problematice din fiecare țară.

Proiectul presupune o fază de activitate online (iulie-decembrie 2018 – weblog, networking) și o fază de prezență cu ateliere media în Cernăuți, o vizită de studiu în echipe transnaționale către regiunea de frontieră Ucraina/Republica Moldova și ateliere media în Bălți. Rezultatele proiectului (articolele participanților) vor fi publicate într-o revistă colectivă în limba germană, precum și în presa ucraineană și cea din Moldova, radio și media online.

Mai multe detalii despre proiectul ,,Media Beyond Frontiers” găsiți la link-ul:

https://mediabeyondfrontiers.net/project-team/

Pozele de la eveniment pot fi accesate aici

Distribuie acest articol