Șeful delegației UE în Republica Moldova Peter Michalko în vizită la USARB

Excelența Sa, Peter MICHALKO, Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, a vizitat în data de 28 septembrie 2018 Universitatea de Stat ,,Alecu Russo” din Bălţi.

Agenda vizitei Excelenței sale în USARB a vizat:

  • 10 – 12.50: Masa rotundă cu presa regională,

Centrul de Informare al Uniunii Europene, BȘ, USARB. Moderator: Valentina             PRIȚCAN , Prorector pentru activitatea ştiinţifică şi relaţii internaţionale;

  • 12.50 – 13.00: interviul Ambasadorului cu SP Bălți,

Centrul de Informare al Uniunii Europene, BȘ, USARB;

  • 13.00 – 14.00: Lecția publică,

Sala Polivalentă a Universității de Stat ,,Alecu Russo” din Bălţi. Moderator: Valentina PRIȚCAN , Prorector pentru activitatea ştiinţifică şi relaţii internaţionale.

Lecția publică a fost axată pe politica europeană de vecinătate. Studenții au explorat realitățile și perspectivele Acordului de Asociere//ALSAC

Politica Europeană de Vecinătate este orientată la promovarea prosperității, stabilității și securității în vecinătatea Europei, evitarea trasării de noi linii de demarcație între UE și vecinii săi imediați. Parteneriatul Estic este axat pe aducerea mai aproape de UE a vecinilor din est, sprijinirea reformelor în țările partenere pentru a:

·         accelera asocierea politică și integrarea economică (Acordul de Asociere + Acordul de Liber Schimb Aprofundat si Cuprinzator – ALSAC);

·         sprijini mobilitatea cetățenilor (facilitarea călătoriilor).

Excelența Sa, Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, a punctat oporunitățile oferite studentilor de programele europene și a răspuns la întrebările acestora. Autoguvernarea Studențească a Universității de Stat ,,Alecu Russo” din Bălți  a prezentat revista proprie, menționând ca conținutul ei reflectă gama diversă de activități a studenților USARB.

Peter MICHALKO, Șeful delegației UE în Republica Moldova a avut o întrevedere și cu Rectorul Universităţii de Stat ,,Alecu Russo” din Bălţi Natalia GAȘIȚOI, conf. univ., dr.

Pozele de la eveniment pot fi vizualizate aici

Distribuie acest articol