VERNISAJ expoziție „George Enescu în Marele Război (1914-1918)”

și concert ,,George Enescu și contemporanii săi”

„Sunt lucruri știute și neștiute și între acestea se află porțile percepției”

(Aldous Huxley)

Luni, 1 octombrie 2018, ora 16.00, în sala de expoziții a blocului I, USARB, a avut loc vernisajul expoziției ,,George Enescu în Marele Război (1914-1918)”.

Galeria a fost organizată de Muzeul Național ,,George Enescu” din București, fiind coordonată cu multă inspirație de către muziograful dr. Irina Nițu și consultantul științific Cristina Andrei, directorul Muzeului Național ,,George Enescu”.

Activitatea culturală a fost moderată de Margareta Tetelea și Eugen Dumitrescu, care au îndemnat la cunoașterea valorilor naționale.

Prin cele 10 panouri foto-documentare, vizitatorii au reconstituit fragmente din istoria biografică și artistică a compozitorului George Enescu. Vernisajul a conturat o imagine autentică a muzicianului român prin varietatea imaginilor și documentelor, însoțite de comentarii elocvente.

La vernisaj au participat studenții, elevii și cadrele didactice din USARB, reprezentând un moment aparte în cadrul Festivalului de Arte și Educație „Toamna Enesciană”.

Celebrul compozitor George Enescu a fost evocat și în cadrul concertului ,,George Enescu și contemporanii săi”, care a avut loc la ora 17.00, în Sala de concerte USARB. Soliștii Corina Răducanu și  Eugen Dumitrescu (pian la patru mâini), Manuela Giosa (pian) au reînviat ritmurile enesciene.

Pozele de la eveniment pot fi vizualizate aici

Distribuie acest articol