Școala de securitate NATO în USARB

Universitatea de Stat ,,Alecu Russo” din Bălţi  a găzduit Școala de Securitate NATO, care și-a ținut lucrările în perioada 17-18 octombrie 2018.

Lansarea Școlii de Securitate NATO a demarat cu un cuvânt de salut din partea administrației USARB, susținut de Valentina PRIŢCAN, prorector pentru activitatea ştiinţifică şi relaţii internaţionale, urmat de mesaje de bun augur rostite de doamnele Elena MÂRZAC, Directoarea Executivă a CID NATO și Kristina BALEISYTE, Șefa Oficiului de legătură NATO în Republica Moldova.

Prezentarea de informații și discuțiile interactive s-au focusat pe următoarele subiecte:

  • cooperarea dintre Republica Moldova și NATO;
  • organizația Tratatului Atlanticului de Nord;
  • sectorul de securitate și apărare al Republicii Moldova: riscuri, amenințări și perspectiv

În a doua jumătate a zilei de 17 octombrie s-a organizat o Masă rotundă cu genericul ,,Provocări la adresa securității naționale: cum pot fi ele depășite?”.

Discursuri interesante axate modul în care pot fi depășite provocările la adresa securității naționale au fost susținute de către George BĂLAN, Consilier principal de stat al Prim-ministrului în domeniul reintegrării și Viorel CIBOTARU, Director al Institutului European de Studii Politice din Moldova,  membru fodator al CID NATO, ex-ministru al apărării al Republicii Moldova.

La masa rotunda s-au abordat și alte subiecte relevante pentru securitatea națională, cum ar fi:

  • Politica națională de securitate și dimensiunea de gen;
  • Dreptul internațional și securitat

Pozele de la eveniment le găsiți aici

Distribuie acest articol