Ședință de monitorizare a proiectului LNSS

În data de 5 aprilie 2019 Biblioteca Ştiinţifică a USARB a găzduit Ședința de monitorizare a proiectului ,,Servicii de suport pentru rețeaua de biblioteci: modernizarea bibliotecilor din Armenia, Moldova şi Belarus prin dezvoltarea personalului de bibliotecă şi reformarea bibliotecilor”, implementat în cadrul programului Erasmus+, AC2, Consolidarea capacităților instiuțiilor de învățământ superior (2015 – 2018) . La eveniment au participat circa 20 de persoane. 

Valentina Priţcan, prorector pentru activitatea ştiinţifică şi relaţii internaţionale, conf. univ., dr., a salutat participanții la eveniment și a adus mulţumiri echipei BŞ a USARB pentru implicare în proiecte internaţionale și aportul considerabil adus calității proceselor universitare.

Monitorizarea a fost realizată de reprezentanții Oficiului Național Erasmus+ în Republica Moldova: Claudia Melinte, coordonator, Cristina Gherman, administrator şi Ana Samson, responsabil de comunicare și media. Doamna Claudia Melinte, coordonatorul Oficiului Național Erasmus+, a prezentat obiectivele monitorizării, a venit cu unele sugestii şi recomandări în federea asigurării sustenabilității proiectului.

Membrii consorțiului de proiect de la AAP au scos în evidență rezultatele proiectului LNSS referitor la:

  • Diseminarea și valorificarea rezultatelor proiectului LNSS. Sobieski-Camerzan, director BȘ a AAP;
  • Relevanța și impactul proiectului LNSS asupra modernizării bibliotecilor. Igor Neaga, specialist principal BȘ a AAP. 

Angajații BȘ a USARB au prezentat comunicări prin care au scos în evidență impactul, sustenabilitatea, diseminarea  Proiectului ,,Servicii de suport pentru rețeaua de biblioteci: modernizarea bibliotecilor din Armenia, Moldova şi Belarus prin dezvoltarea personalului de bibliotecă şi reformarea bibliotecilor” ( LNSS)  în USARB:  

  • Managementul bibliotecii universitare:  Harconiţa, A. Mihaluţa;
  • Educaţia profesională a bibliotecarului şi serviciile inovative. Stratan;
  • Cultura Informaţiei – Modulul – cheie în LNSS.  Staver;
  • Echipament tehnic: dotare şi eficienţa exploatării. Afatin, T. Prian; 
  • Diseminarea Proiectului LNSS, NAD.  V. Topalo, S. Ciobanu.

Şedinţa a continuat cu un dialog axat pe întrebări și răspunsuri. La finalul ședinței de monitorizare, doamna Claudia Melinte, coordonator al Oficiului Național Erasmus+, a analizat rezultatele proiectului LNSS, a enunțat mai multe recomandări şi a încurajat angajații BȘ a USARB șă aplice la noi proiecte în cadrul programului Erasmus+.

Mai multe detalii despre proiectul LNSS găsiți pe pagina oficială a proiectului  https://lnss-projects.eu/amb/

Mai multe detalii aici                              

 

Distribuie acest articol