Sesiuni de informare și supervizare pentru mobilități ERASMUS+

Studenții USARB, motivați să aplice pentru burse de mobilitate academică internațională susținute de programul ERASMUS+ 2019-2020, au participat de sesiuni de informare și supervizare.

Valentina PRIȚCAN, prorector pentru activitatea ştiinţifică şi relaţii internaţionale, Svetlana MELNIC, Cristina GHINDA și Vitalia DIGOLEAN, angajate ale Departamentului de Relații Internaționale, au prezentat ofertele Erasmus+ pentru semestrul de toamnă al anului universitar 2019-2020. Studenții au benficiat de o sesiune master class de completare a unui dosar de aplicare.

Cum se eleborează un SV europass personalizat? De ce unele scrisori de intenție nu sunt credibile? Cum sa ajustezi un contract de învățare la planuri de învățământ care aparțin diferitor universități? Cum să-ți proiectezi reușitita achiziționării ECTS într-o universtiate din UE? Cum DRI al USARB te ajuta să beneficiezi de un certificat de confirmare a nivelului de cunoaștere a limbii străine? Aceste si alte întrebări abordate în cadrul sesiunii de informare, au facilitat dialogul deschis, axat pe schimb de experiență.

Cristina ȘORIC, studentă la Facultatea de Litere a USARB, a punctat bune practici de organizare a mobilității academice internaționale, derivate din propria experiență ERASMUS+ la Universitatea Mykolas Romeris, Lituania.

Mai multe detalii despre mobilități Erasmus+ pentru studenții USARB găsiți la:

 https://international.usarb.md/2019-2020-student/

Pozele pot fi vizualizate aici

Distribuie acest articol