Școala de vară „Gheorghe Crăciun”, ediția I, concurs de selecție (2019)

Editura Paralela 45, în parteneriat cu Memorialul Ipotești, susțin noua generație de prozatori, oferindu-le ocazia de a participa, în perioada 11-17 iulie 2019, la prima ediție a Școlii de vară „Gheorghe Crăciun”.

În cadrul acesteia, scriitorii Florin Iaru, Marian Ilea și Cosmin Perța vor coordona o serie de ateliere intensive de scriere creatoare. 

Scopul atelierelor este de a le oferi participanților un set de instrumente teoretice și de a le dezvolta abilitățile practice și gândirea structurală a scrierii unui text de proză scurtă.

Participanții urmează a fi selectați în urma unui concurs de flash fiction (proză scurtă care nu trebuie să depășească 2500 de semne cu spații).

La concurs poate participa oricine întrunește următoarele condiții: 

  • are cetățenie română și vârsta cuprinsă între 18 și 25 de ani;
  • trimite un text pentru jurizare la adresa scoaladevara@edituraparalela45.ro, până la data de 1 iunie 2019;
  • textul supus jurizării este unul original, nepublicat în volum, antologii sau în mediul online.

Un juriu format din scriitori și jurnaliști va selecta 15-20 de participanți care urmează a fi anunțați prin e-mail până la data de 15 iunie 2019. 

Pentru cei selectați, cursurile școlii de vară, transportul, cazarea și masa pe perioada acesteia vor fi asigurate de către organizatori.

Textele care vor decide participanții vor fi publicate în revista online parteneră www.litero-mania.com. 
În urma atelierelor, toți participanții vor contribui cu câte o proză inedită la o antologie ce urmează a fi lansată la târgul de carte Gaudeamus 2019.

Distribuie acest articol