Un nou bursier susținut de Programul Fulbright al SUA va activa în USARB

Guvernul Statelor Unite ale Americii finanţează un şir de programe academice profesionale şi culturale de schimb în Moldova. Scopurile acestor programe sunt de a consolida înţelegerea reciprocă dintre Statele Unite şi Moldova cu ajutorul programelor de schimb şi de a contribui la reformele democratice şi economice din Moldova, implementând experienţa şi cunoştinţele obţinute de participanţii programelor. Unele programe de schimb sunt bilaterale, precum Programul Fulbright, în cadrul cărora schimbul se efectuează în ambele direcţii. 

Domnul Adam G. ROSEN de la Savannah College of Art & Design din SUA  beneficiază de o bursă a programului Fulbright și va activa în Universitatea de Stat ,,Alecu Russo” din Bălţi pe parcursul anului universitar 2019-2020, Catedra de filologie engleză și germană.

Administrația USARB și administrația facultății de Litere au avut o întrevedere în data de 5 septembrie 2019 cu domnul Adam G. ROSEN și Eugenia MARDARI, asistent pentru programele de schimb la Ambasada SUA în Republica Moldova, în cadrul căreia s-au stabilt activitățile de transfer de cunoştinţe și bune practici.

Majoritatea programelor de schimb academic, profesional şi cultural ale Guvernului SUA sunt înfiinţate în conformitate cu Hotărârea Congresului din 1961 cu privire la schimburile educaţionale şi culturale reciproce (Mutual Educational and Cultural Exchange Act, Fulbright-Hays Act) şi sunt finanţate din fondurile alocate anual de către Congresul Statelor Unite.  

Distribuie acest articol