Prezentarea burselor DAAD pentru studenții, absolvenții și cadrele didactice ale USARB

Studenții, absolveníi și personalul academic al Universităţii de Stat ,,Alecu Russo” din Bălţi au beneficiat de o sesiune informativă referitor la oportunitățile de susținere a educației și cercetării universitare oferite de Serviciul german de schimb academic DAAD (Deutscher akademischer austauschdienst)

Domnul Dr. Josef SALLANZ, Lector DAAD, a prezentat studenților și cadrelor didactice a USARB oferta DAAD pentru anul universitar curent, punând în valoare efectele schimbului internațional de studenți și cercetători.

Doamna Valentina PRIȚCAN, prorector pentru activitatea ştiinţifică şi relaţii internaţionale, doamna Lilia TRINCA, decanul Facultății de Litere și  doamna dr., Oxana CHIRA, prodecanul Facultății de Litere, au venit cu mesaje de gratitudine pentru Dr. Josef SALLANZ, menționând semnificația aportului adus de Serviciul german de schimb academic în susținerea educației și cercetării universitare.

Studenții USARB, beneficiari de burse DAAD, au prezentat experiențele lor de succes, impresiile și oportunitățile condiționate de stagiile și vizitele de studiu avute în anul universitar 2018-2019. Experiențele inedite, semnificative pentru cariera profesională au captivat publicul.

Serviciul german de schimb academic (DAAD) este cea mai mare organizație pe plan mondial care sprijină schimbul internațional de studenți și cercetători. Pe lângă consultanța cu privire la programele de burse, DAAD organizează un număr semnificativ de manifestări culturale, informative și de formare (prezentări de carte, conferințe, seminare etc.).

Din septembrie 2016 reprezentantul DAAD în Republica Moldova este Dr. Josef SALLANZ. Anterior și-au exercitat activitatea Heiner DINTERA (1998-2003), Nicole STIRNBERG (2003-2006), Jan-Peter ABRAHAM (2006-2011) și Sophia BELLMANN (2011-2016).

Mai multe detalii despre DAAD și Lectoratul DAAD din Cișinău găsiți aici:

Informații suplimentare cu privire la studii în Germania:

Student, absolvent sau angajat USARB? Bursele DAAD sunt pentru tine !

Distribuie acest articol