Felicitări doamnei Tatiana SUZANSKAIA!

În perioada 1 – 4 noiembrie 2019, în frumosul și vechiul oraș Yaroslavl din Federația Rusă, a avut loc cea de-a XIII-a Adunare a Fundației ,,Русский мир”. Peste 600 de participanți din 72 de țări au participat la reuniunea organizată în incinta frumosului teatru rus ,,Fyodor Volkov”. Forumul internațional a fost deschis de președintele Consiliului de administrație al Fundației ,,Русский мир” Veaceaslav NIKONOV.

Universitatea de Stat ,,Alecu Russo” din Bălţi a fost reprezentată la eveniment de către doamna Tatiana SUZANSKAIA, conf. univ., dr., responsabilă de Centrul rus din USARB, care, prin cooperarea fructuoasă cu fundația ,,Русский мир”, a făcut posibilă crearea unei platforme active pentru studierea limbii ruse, explorarea și promovarea culturii ruse prin intermediul Centrului rus.

La ceremonia de deschidere, doamnei Tatiana SUZANSKAIA, conf. univ., dr., responsabilă de Centrul rus din USARB i-a fost decernată Diploma și Insigna de Onoare ale Fundației ,,Русский мир”, care au fost prezentate solemn de domnul președinte V. А. NIKONOV și decerante pentru nouă membri ai Adunării din diferite țări.

Timp de un deceniu doamna Tatiana SUZANSKAIA, responsabilă de Centrul rus din USARB, împreună cu membrii Catedrei de slavistică , au organizat întâlniri cu oameni interesanți și compatrioți, seri literare, mese rotunde și ateliere de lucru, zile dedicate culturii și limbii ruse, contribuind la pregătirea speciliștilor în domeniu.

Felicitări, stimată doamnă Tatiana SUZANSKAIA!

 

 

 

 

 

Distribuie acest articol