Concursul European de Pledoarii la Curtea Europeană a Drepturilor Omului

Ministerul Justiției al Republicii Moldova anunță demararea concursului European de Pledoarii la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Concursul este  organizat de către Direcția Comunicații a Consiliului Europei împreună cu Asociația Studenților în Drept European (ELSA).

Concursul constă în simularea procedurii de examinare a plângerilor de către Curtea Europeană a Drepturilor Omului, premiul învingătorilor fiind un stagiu neremunerat la Curte și la Biroul Consiliului Europei din Bruxelles.

Ediția anului 2020 va consta din trei runde regionale, care vor avea loc în Marea Britanie, Germania și Lituania, iar finala va fi organizată la Strasbourg în perioada 25 – 27 martie. În această ediție, participanții vor examina un caz privind aplicarea Convenției Europene a Drepturilor Omului într-un conflict armat internațional.

Pentru informații adiționale accesați link-urile:

 https://www.iidh.org./index.php?p=page&idP=44

https://www.bizlaw.md/concurs-european-de-pledoarii-la-curtea-europeana-pentru-drepturile-omului-invingatorul-va-obtine-un-stagiu-neremunerat-la-curte-si-la-biroul-consiliului-europei

Distribuie acest articol