USARB a semnat un nou contract de colaborare cu Universitatea Națională „Mirzo Ulugbek” din Republica Uzbekistan

Un nou contract de colaborare dintre Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălţi, Republica Moldova, în persoana doamnei Rector Natalia GAȘIȚOI, şi Universitatea Națională „Mirzo Ulugbek” din Republica Uzbekistan, în persoana domnului Rector Avazjon MARAHIMOV, a fost semnat în data de 29 noiembrie 2019.

 Obiectul contractului de colaborare prevede utilizarea eficientă a  resurselor intelectuale, materiale şi de producţie în realizarea scopurilor prioritare de dezvoltare a statelor, prin unirea eforturile în activitatea comună de cercetare, inovare şi educaţie, oferirea asistenţei reciproce în realizarea obiectivelor etc.

Universitatea Națională „Mirzo Ulugbek” din Republica Uzbekistan a delegat-o  pe doamna Lazizakhon Akramovna GAFUROVA, prof. univ. la Catedra de Științe ale Solului, șefa Centrului „AgroEcoBiotechnology” să participe la ceremonia oficială de semnare a contractului de colaborare interinstituțional. Părțile semnatare au discutat despre beneficiile colaborării interuniversitare, despre specificul universităților care le reprezintă, bunele practici deținute si posibilitățile de transfer de cunoștințe, tehnologii și experiențe.

Doamna Profesor Lazizakhon Akramovna GAFUROVA a participat și la Conferinţa Ştiinţifică Internaţională „Rezerve în promovarea agriculturii durabile”, găzduită de USARB în perioada29-30 noiembrie 2019. Conferinţa a fost organizată de Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălţi, Institutul de Cercetări pentru Culturile de Câmp „Selecţia” şi alte instituţii partenere din diferite ţări ale lumii cu susținerea Ambasadei SUA în Moldova, programului I.F.A.D.

Distribuie acest articol