Masa rotundă

ROLUL EPISCOPIEI DE BĂLȚI ÎN VIAȚA CULTURALĂ A NORDULUI BASARABIEI:

RETROSPECTIVĂ ISTORICĂ

În data de 27 februarie 2020, în incinta BȘ al USARB a avut loc masa rotundă cu genericul ROLUL EPISCOPIEI DE BĂLȚI ÎN VIAȚA CULTURALĂ A NORDULUI BASARABIEI: RETROSPECTIVĂ ISTORICĂ.

Cu mesaje de salut au venit PS ANTONIE, Episcop de Bălţi, Mitropolia Basarabiei, Petrișor DUMITRESCU, Consulul general al României la Bălţi.

Evenimentul a fost moderat de către doamna prim-prorector pentru activitate didactică al USARB, Dr., conf.univ. Lidia PĂDUREAC, comunicările au fost prezentate de: PR. Dr. Florin ȚUSCANU, Visarion PUIU, un ierarh erudit, un ctitor și misionar jertfelnic; PR. Dr. Cristinel ȘTEFAN, Înființarea Episcopiei Hotinului, o necesitate a misiunii Ortodoxe Române în Basarabia; Pr. Dr. Ioan LISNIC, Preasfinția Sa Visarion al Hotinului (1923-1935), realizări din cuprinsul Eparhiei; Dr., conf.univ. Lidia PĂDUREAC, Promovarea valorilor spirituale și naționale în școala din Basarabia interbelică; Lilia ABABII, coordonator CIR, Biblioteca Științifică USARB a  prezentat expoziţia de documente din colecţiile USARB.

Masa rotundă a fost organizată de Catedra de științe socioumane și asistență socială în colaborare cu Biblioteca Știinţifică a Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți și Episcopia de Bălți a Mitropoliei Basarabiei.

 

Distribuie acest articol