ZIUA INTERNAȚIONALĂ A PĂCII

În data de 24 septembrie 2020, în cadrul unității de curs Norme și valori civice în societatea democratică, a fost organizată Masa rotundă dedicată Zilei Internaționale a Păcii, la care au participat studenții Facultății de Drept și Științe Sociale, specialitatea Istorie și Educație civică.

Ziua Internațională a Păcii este celebrată anual din 1981, prin Rezoluţia 36/67 a Adunării Generale a Naţiunilor Unite, evenimentul este dedicat păcii și în special absenței războiului și a violenței. Tema aleasă pentru marcarea acestei zile în 2020 este ”Modelarea Păcii Împreună”.

Studenții au analizat problema Păcii din perspectiva istorică, politică, culturală, economică și morală. În cadrul discuțiilor s-a constatat importanța Culturii Păcii – ca element primordial în formarea inițială a cadrelor didactice.

Masa Rotundă a fost organizată în cadrul Proiectului „Promovarea și dezvoltarea educației interculturale în formarea inițială a cadrelor didactice”, implementat de CE PRO DIDACTICA cu sprijinul Fundației pentru Copii Pestalozzi  din Elveția.

Distribuie acest articol