Primul curs de formare în cadrul proiectului CONNECT

În perioada 15 iunie – 01 iulie 2021, peste 40 de angajați ai Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți au participat în cadrul primului curs de formare profesională pentru cadrele  didactice universitare, cu genericul ,,Digital teaching in university environment”/,,Элементы цифрового обучения в ВУЗе”/ ,,Elemente de învățare digitală în universitate”, elaborat și organizat cu suportul consorțiului internațional de implementare al proiectului ,,Connecting universities-industry through smart entrepreneurial cooperation and competitive intelligence of students in Moldova, Georgia and Armenia” (CONNECT), număr de referință 617393-EPP-1-2020-1-MD-EPPKA2-CBHE-JP din cadrul Programului Erasmus+”, în cadrul căruia USARB este partener.

Cursul ,,Digital teaching in university environment”/,,Элементы цифрового обучения в ВУЗе” a fost predat de experți de la Universitatea de Tehnologie din Lappeenranta, Finlanda  (Lappeenranta-Lahti University of Technology – LUT), în limba rusă, format online, conform programului proiectat pentru perioada 15 iunie -01 iulie 2021:

Data Ora locală Cursul ,,Elemente de învățare digitală în universitate
15.06  10.00-12.30  Modulul 1. Prezentare generală a învățării digitale
17.06  10.00-12.30  Modulul 2. Conceptul de Flipped classroom sau clasa inversată
22.06  10.00-12.30  Modulul 3. Elemente de învățare hibridă (sincronă) și metode de interacțiune și implicare
24.06  10.00-12.30  Modulul 4. Elemente ale MOOC-urilor (învățare asincronă) și metode de interacțiune și implicare
29.06  10.00-12.30  Modulul 5. Managementul cursului
01.07  10.00-12.30  Modulul 6. Instrumente pentru analiza rezultatelor învățării. Rezumatul cursului

Pentru participarea la cursul nominalizat s-au înregistrat circa 200 de angajați ai mai multor universități și ONG- uri din 3 țări:

Moldova:

 • Universitatea Agrară de Stat din Moldova;
 • Academia de Teatru, Muzică si Arte Plastice;
 • Universitatea Tehnică a Moldovei;
 • Universitatea de Stat „Alecu Ruso” din Bălți;
 • ONG „Impuls”.

Armenia:

 • Universitatea de Statde Limbi și Științe Sociale „ Brusov” din Erevan;
 • Universitatea de Stat din Vanadzor;
 • ONG ,,Creativity”.

Georgia:

 • Universitatea de Stat Ilia din Tbilisi;
 • Universitatea de Stat de Teatru și Film „Shota Rustaveli” din Tbilisi.
 • Universitatea de Tehnologie din Lappeenranta, Finlanda

Participanții au beneficiat de oportunitatea de a explora conținuturilor cursului pe platforma CEPHEI și rețelele de socializare. Proiectul CONNECT este implementat cu suportul Uniunii Europene prin intermediul programului Erasmus+.

Elena SIMCIUC, coordonatoarea proiectului, le-a mulțumit partenerilor pentru implicare, specificând că proiectul CONNECT a fost aplicat în 2020, la concursul de proiecte al Programului Erasmus+, fiind o continuare logică a proiectului SMART și a familiarizat participanții cu cursurile care urmează a fi prestate în cadrul proiectului. Coordonatorul instituțional al proiectului CONNECT este Valentina PRIȚCAN, dr., conf. univ.

Distribuie acest articol