Vizită de studiu la Universitatea din Salamanca în cadrul proiectului QFORTE

În perioada 8-10 noiembrie 2021, Universitatea din Salamanca, Spania, a găzduit vizita de studiu realizată în cadrul proiectului QFORTE (Enhancement of Quality Assurance in Higher Education System in Moldova/ Îmbunătățirea Asigurării Calității în Sistemul de Învățământ Superior din Moldova, numărul de referință: 618742-EPP-1-2020-1-MD-EPPKA2-CBHE-SP).

În perioada 8-10 noiembrie 2021, Universitatea din Salamanca, Spania, a găzduit vizita de studiu a consorțiului proiectului QFORTE – Enhancement of Quality Assurance in Higher Education System in Moldova (Ref. nr.: 618742-EPP-1-2020-1-MD-EPPKA2-CBHE-SP), programul European Erasmus+.

Evenimentul a fost organizat în format hibrid, cu participarea reprezentanților a șapte instituții de învățământ superior din Republica Moldova, Ministerului Educației și Cercetării din Republica Moldova, Agenţiei Naţionale de Asigurare a Calității în Educație si Cercetare, reprezentanți ai CEENQA, Universității din Salamanca, Agenției Naționale pentru Evaluarea Calității și Acreditare (ANECA) și Agenția de Asigurarea a Calității pentru Sistemul Universitar din Castilia și Leon (ACSUCYL), Spania.

Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălţi a fost reprezentată la eveniment de către Lidia Pădureac, prim prorector pentru activitatea didactică și Diana Stratuța, metodist, DMC (prezență fizică), doamna Rector Natalia Gașițoi, Victoria Postolache, conf. univ., catedra de Științe economice (prezență virtuală). 

Participanții la eveniment au explorat mai multe subiecte:

  • evaluarea și acreditarea programelor de studii universitare;
  • prezentarea celor două agenții spaniole de asigurarea calității (ACSUCYL, ANECA);
  • asigurarea calității în transferul tehnologic de la universități;
  • acreditarea instituțională;
  • evaluarea cadrelor didactice;
  • evaluarea publicațiilor științifice;
  • evaluarea activităților de cercetare;
  • sistemul instituțional de sondaje, sugestii și reclamații.

Mai multe detalii despre proiectul QFORTE pot fi găsite pe site-ul oficial: https://qforte.usm.md/ și pe pagina USARB dedicată proiectului QFORTE: https://usarb.md/qforte/

Distribuie acest articol