Reuniunea de management a consorțiului proiectului CONNECT la Erevan

În perioada 8-12 noiembrie 2021, Universitatea de Stat de Limbi și Științe Sociale Brusov din Erevan, Armenia, a găzduit reuniunea de management a consorțiului proiectului CONNECT – “Connecting Universities-Industry through Smart Entrepreneurial Cooperation and Competitive Intelligence of Students in Moldova, Georgia, and Armenia” (Ref. nr.: 617393-EPP-1-2020-1-MD-EPPKA2-CBHE-JP), programul european Erasmus+.

Universitățile și organizațiile partenere din țările de program și țările partenere au participat activ la reuniunea de management a proiectului. Discursurile de bun venit au fost susținute de doamnele Karine Harutyunyan, Rectorul Universității de Stat Brusov și Elena Simciuc, coordonatorul proiectului CONNECT, USM. În cadrul primei sesiuni, organizațiile partenere au făcut prezentări despre instituții și rolul acestora în proiect, au punctat activitățile aferente proiectului.

Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălţi a fost reprezentată la eveniment de către Valentina Prițcan, prorector pentru activitatea ştiinţifică şi relaţii internaţionale a USARB, coordinator institutional al proiectului, și Viorica Condrat, dr., conf. univ., Catedra de filologie engleză și germană, membră a echipei de proiect.

Pe parcursul a cinci zile de lucru s-au discutat pachetele de lucru ale proiectului: pregătirea formatorilor, sondajele care au fost aplicate în rândul studenților și companiilor partenere, evenimentele de diseminare, platforma SMART Channel, managementul financiar și asigurarea calității proiectului etc.

În cadrul întâlnirii s-au desfășurat și o serie de vizite de studiu la centre de afaceri și incubatoare pentru a îmbunătăți relația dintre ecosistemul antreprenorial și universități, în special: AGRI-TECH, Incubator al Universității Naționale Agricole din Armenia, Cazul de afaceri „Case Key” Concurență, DIGITIN Armenia, Uniunea Angajatorilor Tehnologiilor Informației și Comunicațiilor, Centrul pentru Tehnologie Vanadzor.

În a treia zi a ședinței de management al proiectului  partenerii au vizitat Universitatea de Stat Vanadzor, în cadrul căreia s-au desfășurat întâlniri cu domnul Rector Rustam Sahakyan și personalul academic al Universității.

În a patra zi, partenerii proiectului CONNECT au avut o întâlnire cu Lana Karlova, coordonatorul oficiului național Erasmus+ și au avut un dialog constructiv referitor la cursul proiectului, activitățile curente și viitoare.

În cadrul unor ateliere organizate în a cincea zi, participanții au încheiat reuniunea de management al proiectului și au discutat despre activitățile viitoare.

De asemenea, s-au organizat întâlniri individuale ale partenerilor, unde s-au purtat discuții relevante despre abilitățile antreprenoriale ale studenților și personalului academic, creativitatea, inteligența competitivă a studenților și dezvoltarea ecosistemelor antreprenoriale.

Interacțiunea și schimbul de bune practici a fost asigurat de participarea la eveniment a reprezentanților mai multor IÎS și organizații din 7 țări:

Uniunea Europeană:

  • Universitatea Universitatea de Tehnologie Lappeenranta, Finlanda;
  • Antologie de management din Bulgaria;
  • Universitatea Națională de Teatru și Film „I.L. Caragiale” din România.
  • Universitatea de Științe Aplicate RISEBA din Letonia.

Moldova:

  • Universitatea de Stat din Moldova
  • Universitatea de Stat „Alecu Ruso” din Bălți;
  •  Universitatea Agrară de Stat din Moldova;
  • Universitatea Tehnică a Moldovei;

Armenia:

  • Universitatea de Statde Limbi și Științe Sociale „ Brusov” din Erevan;
  • Universitatea de Stat din Vanadzor;
  • ONG ,,Creativity”.

Georgia:

  • Universitatea de Stat Ilia din Tbilisi;
  • Universitatea de Stat de Teatru și Film „Shota Rustaveli” din Tbilisi.

Vizita de studiu a fost organizată de reprezentanții partenerului gazdă – Universitatea de Stat de Limbi și Științe Sociale Brusov din Erevan, Armenia și Elena SIMCIUC, dr., manager de proiect.

Experiența și cunoștințele dobândite în timpul vizitei de studiu vor sta la baza unui raport comun de constatări.

Mai multe detalii despre CONNECT găsiți pe pagina oficială a proiectului: http://connecterasmus.com/

și pagina de Facebook –

https://www.facebook.com/Connect-Project_ERASMUS-104343935083451

Pagina USARB a proiectului CONNECT: https://usarb.md/connect/

Distribuie acest articol