Campania de comunicare „Descoperă Echipa Europa” a fost susținută de USARB!

Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova a lansat campania de comunicare „Descoperă Echipa Europa”. În data de 22.12.2021, Departamentul de Relații Internaționale al USARB, Centrul de informare al Uniunii Europene, studenții Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți și elevii Colegiului Pedagogic ,,Ion Creangă” din Bălți, în parteneriat cu reprezentanții proiectului Comunicare Strategică și Suport pentru Mass-media în RM, au lansat campania „Descoperă Echipa Europa” în Bălți!

Tinerii din cadrul USARB au împărțit pliante despre sprijinul acordat de UE Republicii Moldova. Doamna Valentina PRIȚCAN, prorector pentru activitatea ştiinţifică şi relaţii internaţionale, a remarcat investițiile de durată ale UE în USARB prin intermediul proiectelor finanțate de diferite programe europene.

În ultima perioadă, Echipa Europa a oferit un sprijin continuu țării noastre, inclusiv pentru ca cetățenii să facă față pandemiei. 1.000.000 de doze de vaccinuri au fost deja livrate în Moldova prin COVAX sau prin donațiile statelor membre ale UE în cadrul mecanismului de partajare a vaccinurilor.

Moldova a primit 127 de milioane de euro în granturi. Totodată, țara noastră a beneficiat de un program de asistență macrofinanciară de urgență în legătură cu COVID-19, în valoare de 100 de milioane de euro în împrumuturi cu condiții favorabile.

Comisia Europeană a anunțat despre Planul de redresare economică pentru Republica Moldova în valoare de 600 de milioane de euro pentru următorii trei ani. Primele 36 de milioane de euro au fost deja disbursate pentru a sprijini recuperarea de la pandemia COVID-19 și reforma poliției.

 Mai multe detalii puteți afla pe pagina Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova Facebook

 

 

Distribuie acest articol