Impresii despre mobilitate internațională la Universitatea din Valladolid, Spania

Studenta USARB Anastasia Novicov a fost selectată de către Departamentul de Relații Internaționale a USARB pentru un stagiu de mobilitate internațională de credite prin intermediul programului Erasmus+ la Universitatea din Valladolid, Spania!

Anastasia s-a reîntors în USARB după un semestru de studii la Universitatea din Valladolid cu  multiple amintiri inedite, impresii de neuitat, experiențe valoroase.

Anastasia ne-a împărtășit câteva impresii despre mobilitatea de schimb academic: ,,O jumătate de an de viață în Spania a devenit o nouă etapă în viața mea. Spania m-a cucerit prin faptul că este o țară în care nu a fost niciodată plictisitor, unde nu există fețe sumbre și chiar necunoscuții îți zâmbesc. Într-o țară ca Spania, am vrut să fac fotografii tot timpul, pentru că fiecare peisaj este demn de o pagină separată din album. Un semestru de schimb academic internațional și posibilitățile de a călători sunt lucruri inseparabile. Statutul de student la Universitatea din Valladolid mi-a oferit diverse oportunități, atât din punct de vedere academic, cât și cultural. Există o mulțime de opțiuni pentru a petrece timpul util și interesant la Universitatea din Valladolid. Îi încurajez pe cei ce doresc să cunoască această experiență, să nu aibă frică să contacteze Departamentul de Relații internaționale al USARB,  iar după ce au fost selectați să fie curajoși să scrie mesaje universității gazdă, să afle informații, să nu se teamă să solicite documente, să nu fie marcați de frica că nu vor fi selectați pentru mobilități internaționale de credite (ICM), să nu aibă bariera comunicării într-o limba străină și să studieze în universitățile din Uniunea Europeană. Studiile de schimb academic vă oferă nu doar o multitudine de cunoștințe noi pentru specialitate, dar și informații utile despre modul în care diferă culturile, despre specificul comunicării cu oameni de diferite naționalități, despre felul în care funcționează sistemul unei alte țări, vă învață cum să trăiți singuri într-o țară străină, cum să vă planificați cheltuielile – tot ce va fi extrem de util în viață. Pot spune că, în calitate de student de schimb academic prin programul Erasmus+, ICM, am trăit altă viață! Mulțumesc din suflet universității noastre și echipei USARB, care aduce aceste proiecte inedite in viața noastră. Sunteți oameni care schimbă vieți și deschid noi oportunități!”

Un sfârșit dă start unui nou început ! USARB oferă experiențe de neuitat!

Distribuie acest articol