Reuniunea de lansare a proiectului GreenSCI din cadrul Programului Horizon Europe

În data de 27 aprilie 2022, a avut loc reuniunea de lansare (kick off meeting) a proiectului GREEN SCIENCE AT THE SERVICE OF HEALTHY SOCIETY – GreenSCI (GA 101060678), finanțat de Comisia Europeană prin intermediul instrumentului de finanțare MSCA and Citizens din cadrul Programului Horizon Europe.

Proiectul este coordonat de Universitatea Tehnică a Moldovei și va fi realizat în parteneriat cu Academia de Științe a Moldovei, Asociația Obștească „INFOGROUP,  Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți.

La reuniunea de lansare au fost prezenți reprezentanții consorțiului de proeict: dr. hab. Vasile TRONCIU, dr. Rodica CUJBA, dr. hab. Liliana CONDRATICOVA, Lidia VÎRȚAN, dr. Tudor BRANIȘTE, dr. Igor COJOCARU, Irina COJOCARU și dr. Valentina PRIȚCAN.

Proiectul GreenSCI prevede organizarea a două ediții a evenimentului „Noaptea Cercetătorilor Europeni” (2022, 2023) și își propune să sporească recunoașterea publică a științei, să promoveze tinerii cercetători și oamenii de știință cu experiență, să elucideze impactul pe care cercetarea și inovarea îl au asupra vieții de zi cu zi, să scoată în evidență oportunitățile în cercetare și STEAM pentru tineri și elevi.

Obiectivele specifice ale proiectului GreenSCI sunt:

  • Creșterea vizibilității și promovarea cercetării și cercetătorilor în rândul publicului larg;
  • Îmbunătățirea comunicării între cercetători și publicul larg, în principal tineri, prin încurajarea angajamentului cetățenilor;
  • Creșterea recunoașterii publice a programelor și oportunităților UE, inclusiv a cercetătorilor din Moldova finanțați de UE, precum și a diasporei științifice din Republica Moldova.
  • Promovarea inovațiilor cu aplicabilitate socială și de afaceri prin practicile Științei Deschise.
  • Sublinierea impactului cercetării și inovării asupra vieții de zi cu zi și bunăstării sociale.

Durata proiectului este de 20 de luni (începând cu 1 aprilie 2022), cu un buget total de 223 500 Euro.

 

Distribuie acest articol