Studenții și profesorii Facultății de Litere a Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți au participat la Forumul internațional al formărilor francofone și a posibilităților de angajare pentru tinerii din Republica Moldova

În perioada 25- 27 mai, studenții și profesorii Facultății de Litere a Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți au participat la Forumul internațional al formărilor francofone și a posibilităților de angajare pentru tinerii din Republica Moldova, care s-a desfășurat în incinta Centrului Republican pentru Copii și Tineret ARTICO din Chișinău.  

Forumul Formărilor și Angajabilității Francofone a fost organizat de către Biroul Național al Agenției Universitare a Francofoniei (AUF) în Republica Moldova, Alianța Franceză din Moldova, Camera de Comerț și Industrie Franța Moldova, Campus France Moldova, cu sprijinul Ambasadei Franței în R. Moldova și a Institutului Francez de la Paris.

Timp de trei zile elevii și absolvenții instituțiilor preuniversitare din țară au avut ocazia să descopere posibilitățile de continuare a studiilor la una din universitățile din R. Moldova cu pregătire în limba franceză, precum și numeroasele oportunități de angajare la nivel local, național și internațional datorită cunoașterii avansate a limbii franceze.

Studenții USARB au fost foarte activi și motivați. Au prezentat oaspeților, prezenți la Forum, oferta educațională și oportunitățile oferite de Universitatea de Stat „Alecu Russo din Bălți, au interacționat cu reprezentanți ai mediul de afaceri francez și francofon și au fost implicați în diverse activități interactive: ateliere tematice, mese rotunde, cafenea francofonă, etc.

Obiectivul de bază al forumului a fost de a contribui la promovarea învățământului în limba franceză, în particular a filierelor francofone din cadrul universităților membre ale AUF, și de a încuraja inserția profesională a tinerilor în mediul de afaceri cu capital francofon prezente în R. Moldova.

Lucia Bălănici, lector universitar, Șef Centrul de reușită universitară: ,,Aducem sincere mulțumiri organizatorilor, în special Biroului Național AUF-Moldova, pentru posibilitatea de a participa la acest forum, de a împărtăși o nouă și frumoasă experiență și de a interacționa cu lume bună! Împreună vom reuși să contribuim la promovarea și valorificarea francofoniei în Republica Moldova și creșterea efectivului vorbitor de limbă franceză în contextul diversităţii culturale și lingvistice.”

 

 

 

Distribuie acest articol