Victor Grigor a participat la prima ediție a Policy Lab unde a vorbit despre sprijinirea tinerilor absolvenți în căutarea locului de muncă

În perioada 7-9 iulie, la Chișinău, s-a desfășurat prima ediție a Policy Lab (Laboratorul de politici) la care a participat colegul nostru Victor Grigor, Șeful Secției pentru educație, cultură și viață studențească din cadrul USARB. A fost un eveniment interactiv de schimb de idei cu factorii de decizie din diferite nivele de implementare a politicilor din sectorul de tineret. Prima ediție s-a axat pe domeniul Ghidării în carieră cu genericul „Puntea de la studii la piața muncii pentru tineri și tinere”.

La acest program au participat oamenii interesați de problemele tinerilor și tinerelor legate de căutarea și angajarea în câmpul muncii. Acest proces este unul dificil întrucât mulți tineri și tinere se confruntă cu dificultăți de angajare la etapa de tranziție de la locul de studii la cea de angajare la locul de muncă.

În acest sens, Victor Grigor a avut posibilitatea să se implice activ la atelierul de inițiere unde a pus în discuție importanța sprijinului tinerilor absolvenți în căutarea locului de muncă și pregătirea lor pentru etapele ce urmează a fi parcurse în acest proces: pregătirea unui CV relevant postului de muncă solicitat sau pregătirea pentru mai multe forme de interviu de angajare. 

De asemenea, Victor Grigor a descris experiența Universității de Stat „Alecu Russo” relatând istoriile de succes ale studenților noștri care au reușit îndată după absolvire să se angajeze în diferite companii din municipiul Bălți. 

Youth Policy Lab se organizează simultan în cinci țări ale Parteneriatului Estic (Republica Moldova, Georgia, Armenia, Azerbaijan, Belarus). 

Programul Youth Policy Lab este implementat în cadrul proiectului EU4Youth Youth Engagement Roadmaps – YER (Harta de Parcurs pentru Implicarea Tinerilor) și se organizează cu sprijinul Ministerului Educației și Cercetării al Republicii Moldova.

Distribuie acest articol