USARB a semnat un acord de parteneriat cu Moldindconbank în vederea formării studenților de profil economic și a încadrării lor în câmpul muncii

Astăzi, reprezentanții Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți, în frunte cu rectora universității, Natalia Gașițoi, și membrii delegației  B.C. Moldindconbank, în frunte cu vicepreședintele Comitetului de conducere BC Moldindconbank, Andrei Suruceanu, au semnat un acord de colaborare în domeniul formării și a încadrării studenților noștri în câmpul muncii.

„Sunteți lideri după numărul de studenți bălțeni care își desfășoară stagiul de practică la BC Moldindconbank și pe această cale vreau să vă spun un mare mulțumesc pentru această oportunitate. Ne bucură deschiderea dumneavoastră față de formarea studenților noștri în cadrul sucursalelor băncii din municipiul Bălți.

Vă mulțumesc pentru inițiativa de a semna acordul de colaborare și pentru faptul că ați hotărât să avantajați universitatea noastră prin acele condiții preferențiale pe care ni le-ați oferit, acestea realmente ne ajută și contribuie la formarea tinerilor specialiști”, a declarat rectora Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți, Natalia Gașițoi.

Pe de altă parte, vicepreședintele Comitetului de conducere BC Moldindconbank, Andrei Suruceanu, a menționat că: „Sunt bucuros că am reușit să realizăm acest lucru frumos, mă bucur că într-adevăr aveți o universitate foarte importantă pentru regiunea de nord, mă bucur că aveți mulți studenți. Contăm pe sprijinul dumneavoastră în continuare. Suntem bucuroși că avem angajați potențiali pe care îi poate oferi Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți.”

La evenimentul de semnare a acordului au fost prezenți membrii delegațiilor din cadrul USARB și BC Moldindconbank, după cum urmează:

Reprezentanții USARB:
— Natalia Gașițoi, rectora universității;
— Valentina Prițcan prorectora pentru știință și relații internaționale;
— Nelli Amarfii-Railean, coordonatoarea națională a proiectului WBL4JOB.

Membrii delegației BC Moldinconbank:
— Andrei Suruceanu, vicepreședinte al Comitetului de conducere BC Moldindconbank SA;
— Liviu Tarlev, director regional, Centrul Regional Nord, BC Moldindconbank SA;
— Lucia Dmitriev, șefa departamentului Recrutare și Dezvoltare Organizațională, BC Moldindconbank SA;
— Iurie Beșliu, director sucursala Bălți, BC Moldindconbank SA.

Acordul de colaborare semnat cu Moldindconbank are în contextul implementării proiectului Erasmus+ „Introducing work-based learning in higher education systems of Armenia and Moldova for better employability of graduates” (WBL4JOB), al cărui beneficiar este USARB și are drept scop dezvoltarea programelor de studii superioare bazate pe muncă pentru o mai bună angajare absolvenților de profil economic în câmpul muncii.

Distribuie acest articol