„Dragi absolvenți, sunteți mult mai fericiți decât oamenii obișnuiți.” La USARB s-a desfășurat Ceremonia de absolvire a studenților de la licență, promoția 2022

Campusul universitar a devenit astăzi cel mai zgomotos și aglomerat loc din municipiul Bălți. Acest lucru se datorează absolvenților și părinților acestora care au venit organizat la ceremonia de absolvire, promoția 2022. În cadrul acestui eveniment, au fost premiate șefele de promoție 2022, iar absolvenților li s-au înmânat rând pe rând diplomele de absolvire a Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți.

Festivitatea a fost deschisă cu un discurs motivant al rectorei USARB, Natalia Gașițoi, care a îndemnat absolvenții de să fie onești, să se dedice profesiei și să-și stabilească obiective îndrăznețe.


„Astăzi, efortul Dvs. depus pe parcursul a trei, patru sau cinci ani se va încununa cu o diplomă de licență, obținută într-o instituție de învățământ superior cu o istorie și tradiții de 77 de ani, diploma de licență a Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți.

Fiți siguri, familia academică USARB se mândrește cu voi și este ferm convinsă că prin toată activitatea Dvs. ulterioară veți deveni Ambasadorii USARB!

Acum aveți o multitudine de oportunități de angajare, aproape de casă. Vă încurajez să rămâneți acasă, în Republica Moldova și să contribuiți la schimbarea țării noastre.

Schimbarea trebuie să înceapă cu fiecare dintre noi. vă îndemn să fiți onești, să munciți sârguincios, să vă dedicați profesiei și să nu vă opriți, să învățați continuu. Să vă stabiliți obiective îndrăznețe și să reușiți să le atingeți, iar munca să vă aducă bucurii și satisfacție!”, a declarat rectora USARB, Natalia Gașițoi.

Cuvintelor rectorei s-a alăturat și prorectora pentru activitatea științifică și relații internaționale, Valentina Prițcan, care a relatat avantajeze mobilității Erasmus+ reflectate în diplomele USARB.

„Astăzi aducem gratitudine celor care multiplică inteligența competitivă, celor care aduc valoare creativității în industriile creative, celor care pun în aplicare gândirea critică, celor care aspiră la specialitățile viitorilor. 

Pe parcursul anilor de studii ați beneficiat de planuri ajustate la nevoile pieții muncii, ați participat la activitățile extracurriculare oferite generos de către instituția noastră și ne bucurăm că nu ați neglijat ofertele legate de mobilitatea academică pe dimensiunile educație, cercetare și leadership și ați valorificat bursele Erasmus+ în sumă între 750 și 950 de euro. Studenții noștri s-au regăsit în instituțiile de învățământ din Norvegia, România, Spania, Estonia, Italia, Grecia și altele. Acest lucru conferă credibilitate diplomelor pe care le primiți astăzi.”

Evenimentul a continuat cu prezentarea și oferirea diplomelor șefelor de promoție 2022 ale Universității de Stat ,,Alecu Russo” din Bălți.

Virginia Guțu – Facultatea de Litere, specialitatea Limba și literature română și limba engleză.

Veronica Gușan – Facultatea de Științe Reale, Economice și ale Mediului, specialitatea Matematică și informatică.

Anghelina Melenciuc – Facultatea de Științe ale Educației, Psihologie și Arte, specialitatea Pedagogie în Învățământ primar și pedagogie preșcolară.

Natalia Manoil – Facultatea de Drept și Științe Sociale, specialitatea Drept.

Decana Facultăţii de Litere, Lilia Trinca,  a spus: „Astăzi este momentul în care suntem alături de voi. Dragi absolvenți, sunteți mult mai fericiți decât oamenii obișnuiți. Cel mai important lucru este că ați ajuns până aici, în virtutea dificultăților, eșecurilor și nopților nedormite. Nu vreau ca aceasta să fie un capăt de drum pentru voi. Este abia începutul.”

Decana Facultăţii de Ştiinţe Reale, Economice şi ale Mediului, Ina Ciobanu, a declarat: 

„Acum este un moment când fiecare dintre voi, dar şi părinţii (care v-au sprijinit şi v-au îndemnat să faceţi studiile la facultate), şi nu în ultimul rând cadrele didactice (care v- au ghidat pe parcursul anilor de studii), trăiesc clipe de sărbătoare. Începe o nouă etapă a vieţii voastre, dar, în acelaşi timp, au luat sfârşit unii dintre cei mai frumoşi ani din viaţa voastră – anii de studenţie. Anume aici, în pereţii Alma Mater, aţi petrecut o parte din viaţă – aţi învăţat, v-aţi făcut prieteni, aţi simţit prima dragoste, unii aţi format şi familii, aţi trăit momente de bucurie, aţi obţinut primele succese.”

Decana Facultăţii de Ştiinţe ale Educaţiei, Psihologie şi Arte, Tatiana Șova, a menționat: „Dragi absolvenți, îi aveți alături astăzi pe cei mai buni oameni care v-au susținut pe parcursul studiilor. Vă urăm ca acele competențe profesionale pe care le-ai format aici, acele valori și tradiții pe care le-ați însușit, să le promovați în activitatea voastră profesională.”

Decanul Facultăţii de Drept şi Ştiinţe Sociale, Vitalie Rusu, a declarat că: „De azi nu ne mai sunteți studenți, ci colegi. Vă îndemn să continuați studiile, la master. Faceți așa ca despărțirea noastră să o eșalonați în timp ca să fie mai puțin observată.”

Evenimentul a culminat cu procedura de înmânare a diplomelor de absolvire a sutelor de studenți ai USARB. 

Distribuie acest articol