„Vă mulțumesc că ați investit în generația noastră.” La Colegiul Pedagogic „Ion Creangă” din Bălți s-a desfășurat ceremonia de înmânare a diplomelor de absolvire și de bacalaureat 

Astăzi în sala polivalentă a USARB s-a desfășurat ceremonia de înmânare a diplomelor de absolvire și de bacalaureat ale elevilor și elevelor de la Colegiul Pedagogic „Ion Creangă” din Bălți. În premieră pentru colegiu, un grup de elevi din anul III a reușit să susțină examenele de bacalaureat, având posibilitatea anul viitor să-și continue studiile la una dintre universitățile din țară sau peste hotare. Promoția din anul acesta a deschis tradiția susținerii examenelor de bacalaureat.

În același timp, absolvenții și absolventele colegiului care nu au susținut examenele de bacalaureat, la fel, vor avea posibilitatea să-și continue studiile universitare, însă doar la universitățile din țară.

Festivitatea a fost deschisă cu un discurs încurajator al Prorectorei pentru activitatea științifică și relații internaționale, Valentina Prițcan, în care a enumerat avantajele studierii la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți. 

„Vin cu un mesaj din partea administrației USARB. Vă simțim că sunteți de-ai noștri și credem că această relație este ambivalentă. Vă felicităm pentru rezultatele obținute. Absolventul colegiului pedagogic are în față o multitudine de oferte și pas cu pas își poate schimba statutul său ocupațional. Eu văd aici nu doar viitori pedagogi, dar și directori ai sistemului educațional, manageri, lideri, inovatori etc.”   

„Programele noastre de studii sunt recunoscute peste hotare.”

„Dragi absolvenți, vă așteptăm la facultățile noastre, la programele de studii pe care le oferă USARB. Programele noastre sunt acreditate de instituții naționale și internaționale, de aceea ele sunt recunoscute peste hotare. Studiile universitare vă oferă o creștere în carieră și dobândirea competențelor pe care le solicită angajatorii.”

„Puteți obține burse de studii între 750 și 950 de euro.”

„Universitatea vă oferă oportunități de mobilitate internațională prin intermediul programului Erasmus+. Astfel, studenții vor avea posibilitatea să acceseze laboratoare de cercetare sau practică ori să beneficieze de un semestru sau două semestre de studii în una dintre universitățile din Europa. Bursele pentru programele Erasmus+ valorează între 750 și 950 de euro, în funcție de universitatea aleasă. Mai mult, veți putea participa gratuit la școli de vară pentru care alți tineri achită câte 300 sau 500 de euro. Această oportunitate va facilita prezența voastră pe timp de vară în medii multiculturale și veți avea ocazia să vă stabiliți noi cunoștințe pe plan internațional.

USARB, de asemenea, oferă posibilitatea de a efectua cercetări științifice. Aici puteți participa la conferințe, să scrieți primele articole și să publicați produsele cercetării voastre. Noi vom avea grijă să vă oferim educație și internaționalizare aici, la noi acasă.”

Directorul Colegiului Pedagogic „Ion Creangă”, Anatol Moraru, a salutat performanța istorică pe care a înregistrat-o instituția condusă de dumnealui și i-a încurajat pe eleve și elevi să-și continue studiile la USARB.

„Mă bucur enorm că putem sărbători azi dubla performanță – înmânarea diplomelor primei promoții de Asistent de educator și a primei promoții care a susținut examenele de bacalaureat. Acum puteți face oricare altă facultate pentru că aveți deja fundament. Le mulțumesc părinților voștri că au optat pentru instituția noastră atunci când s-a redeschis. Sperăm că cei care și-au luat astăzi diplomele vor putea mâine să depună actele la noi la facultate, nu neapărat la pedagogie.”

Directoarea adjunctă a Colegiului Pedagogic „Ion Creangă”, Ludmila Raciula, a încurajat elevii și elevele să nu se oprească la această etapă și să continue să studieze.

„Vă felicit pentru această realizare frumoasă. Am fost alături de voi zi de zi. La fiecare teză, fiecare simulare, fiecare examen, v-am întrebat dacă ați luat buletinele, v-am trezit de dimineață, v-am trimis la culcare seara. A fost un lucru în comun și cu această ocazie vă urez ca această diplomă să nu fie ultima. Începeți cu aceasta, iar pe urmă una câte una adunați diplomele importante.”

La tribuna principală au ieșit câteva eleve cu mesaje de mulțumire adresate profesorilor, părinților și colegilor.

„Vreau să vă spun un mare mulțumesc pentru munca dvs. Vă mulțumesc că ați investit în generația noastră, că ne-ați iubit ca părinți”, a spus Tatiana Bulancea, elevă în anul III, la specialitatea Educator, deținătoarea diplomei de bacalaureat.

„Aduc mulțumiri administrației colegiului. Îi mulțumesc domnului director pentru glumele spuse la ore. Îi mulțumesc profesorilor pentru că ne-au îndrumat și ne-au susținut”, a declarat Maria Șpac, absolventa colegiului, programul de studiu Asistent al educatorului.

„Le mulțumesc colegilor mei pentru că m-au susținut. Am făcut șotii împreună, dar și am învățat împreună”, a zis Daniela Stovar, elevă în anul III, specialitatea Educator, deținătoarea diplomei de bacalaureat. 

Profesorul de geografie Victor Grigor a venit și el cu un mesaj: „Mă bucur că timp de trei ani am trăit clipe frumoase alături de voi. Îmi doresc să începeți o nouă treaptă la noi la universitate.”

Vă invităm să le cunoașteți doar pe câteva dintre absolvenții Colegiului Pedagogic „Ion Creangă” din Bălți.

Acestea sunt elevele care au susținut examenele de bacalaureat. 

Festivitatea s-a încheiat cu o fotografie de grup

Dacă vrei să fii mereu conectat la știrile USARB, te invităm să te abonezi la canalele noastre de Telegram:

— „USARB News”;

— „Admitere USARB”.

Distribuie acest articol