„USARB a fost cea mai reușită alegere a mea.” Anghelina Melinciuc, absolventa bălțeană care visează să devină profesoară de clase primare

Anghelina Melinciuc și-a pus scopul să devină profesoară de clasele primare și a reușit. A învățat această meserie nu doar fiind prezentă la ore, dar și implicându-se în activități extracurriculare și conferințe specializate unde a reușit să învețe meseria de la cei mai buni. Vă invităm să o cunoașteți pe absolventa USARB și pe una dintre cele patru șefe de promoție 2022.

Anghelina și-a dorit să devină pedagogă, pentru că a vrut să-și lege viața cu educarea copiilor.

„Am ales să studiez pedagogia, deoarece îmi place să lucrez cu copiii şi îi pot motiva să înveţe ceva nou într-o manieră creativă și originală. În opinia mea, pedagogul este cea mai nobilă profesie care stă la baza celorlalte profesii. Este o meserie interesantă şi dinamică din punct de vedere a dezvoltării personale și profesionale.”

Tânăra ne-a povestit cea mai memorabilă perioadă din viața ei de studentă la USARB.

„Cel mai memorabil lucru petrecut cu mine la universitate este legat de practica pedagogică. Datorită stagiilor de practică, am avut posibilitatea de a testa cunoştinţele şi abilităţile obţinute la cursuri într-un mediu operaţional și de a interacţiona cu profesioniştii în domeniul educaţional. Cu siguranţă pot afirma că acele câteva săptămâni au fost cele mai importante pentru formarea mea ca specialistă în domeniu. Am avut parte de o experienţă plăcută, în urma căreia am obținut cunoştinţe noi. Mi-am dezvoltat abilităţile practice necesare integrării eficiente în mediul profesional. Am făcut cunoştinţă cu mediul real de lucru în instituţia de învăţământ și a fost de neuitat.”

Anghelina, la fel ca și mulți alți studenți de la noi, s-a implicat în diferite proiecte pentru a-și spori competențele profesionale. Iată ce ne-a povestit.

„Viața de studenție a fost plină de evenimente și activități interesante. M-am implicat în mai multe activități legate de manifestarea competențelor profesionale dezvoltate. Proiectul educațional «Art-Izoleta între creativitate și libertate» mi-a dăruit o experiență frumoasă unde mi-am putut manifesta imaginația și creativitatea, fiind o sursă puternică de inspirație pentru viitoare mea profesie. De asemenea, un rol important în formarea mea profesională se datorează participării mele la diferite conferințe științifice care mi-au oferit șansa de a mă afirma.”

Am rugat-o pe Anghelina să ne spună care loc din campusul universității îl preferă cel mai mult.

„Cel mai preferat loc din universitate este corpul nr. 6 în care am petrecut o mare parte a vieții mele studențești. Aici mă simt cel mai bine, mă simt ca acasă. Simt acea căldură și libertate care mi-au fost acordate la prelegeri și seminare de către cadrele didactice. În opinia mea, blocul nr .6 este unul dintre cele mai prietenoase spații care promovează continuu comunicarea și colaborarea eficientă între profesori și studenți.”

Anghelina visează la ziua în care va putea începe activitatea ei didactică, când să-și vadă primii elevi pe care să-i ducă în lumea mare.

„După absolvire, planific să mă integrez în câmpul muncii. Aștept cu nerăbdare să-mi încep activitatea didactică în clasele primare. De asemenea, voi continua procesul de autodezvoltare; aș dori să particip la diferite cursuri de formare personală şi profesională. Voi stabili un şir de obiective profesionale pe termen scurt şi lung și voi face tot posibilul ca să le realizez. Sunt sigură că voi fi o specialistă competentă în domeniul educaţional, căci am atitudine, suficientă motivaţie şi dorinţă de a lucra bine.”

Absolventa spune că grație studiilor la USARB a devenit o persoană încrezătoare și profesionistă. Iată ce mesaj a lăsat profesorilor care i-au gost aproape în acești ani de studenție.

„Consider că USARB a fost cea mai reușită alegere pentru cariera mea profesională, îndeosebi Facultatea de Științe ale Educației, Psihologie și Arte. Aici se pune accent pe pregătirea specialiștilor de calitate. Această universitate mi-a oferit posibilitatea să învăț în fiecare zi lucruri noi, să-mi dezvolt imaginația, creativitatea, flexibilitatea etc. Să mă dezvolt atât intelectual, cât și spiritual. Pentru totdeauna va rămâne în memoria mea acea zi când pentru primă dată am venit la USARB, când am făcut cunoștință cu cadrele didactice și cu colegii mei. Pot spune că a meritat fiecare moment petrecut la universitate pentru că altfel nu aș fi fost omul care sunt astăzi. Realizarea de astăzi este rezultatul celor care reprezintă USARB. Mă închin cu plecăciune în fața tuturor care m-au îndrumat și inspirat. Le mulțumesc că au crezut în mine”, a conchis Anghelina.

Vă amintim că, pe 20 iulie, s-a desfășurat ceremonia de înmânare a diplomelor de licență a promoției 2022. În cadrul aceluiași eveniment au fost prezentate șefele de promoție 2022.

Distribuie acest articol