USARB ocupă locul 5 în topul universităților din Moldova, potrivit raportului Webometrics

Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți (USARB) ocupă locul 5 în clasamentul realizat de site-ul Webometrics. De asemenea, în comparație cu ediția din ianuarie 2022, universitatea din Bălți a urcat 93 de trepte în clasamentul mondial. Prin urmare, în ediția din iulie 2022, USARB ocupă poziția 8 457, în ediția din ianuarie 2022 aflându-se pe poziția 8 550.

Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți este unica universitate din nordul țării și una dintre cele mai vechi instituții de învățământ superior din Moldova. USARB a fost fondată în anul 1945. 

În același timp, Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți este unica universitate din Moldova cu o infrastructură bogată și compactă amplasată pe același teritoriu – „un oraș într-un oraș”.

Universitatea se află în centrul municipiul Bălți, iar în campusul universitar se află toate serviciile de care are nevoie un (o) student(ă) băștinaș(ă) sau unul (una) din afara orașului. Iată ce se află în campusul universității din Bălți:
— toate blocurile de studii se află pe același teritoriu, nu vei fi nevoit(ă) să circuli prin tot orașul pentru a ajunge la ore;

— toate căminele studențești sunt amplasate la o distanță de trei-cinci minute de la fiecare bloc de studii, în funcție de facultatea la care vei fi admis(ă). Drept rezultat, vei reuși să savurezi ceaiul sau cafeaua de dimineață fără grabă;

— pe teritoriul universității se află Biblioteca Științifică USARB, cu o colecție impunătoare de cărți, lucrări științifice, documente rare și unice în Moldova. Teza ta de an, licență, masterat sau doctorat vor deveni un exemplu de urmat de cercetare științifică pentru alți studenți din Moldova;

— anul acesta la USARB va fi deschis cel mai performant Centru de inovare și transfer tehnologic din regiunea de nord a țării. Centrul va deveni un spațiu modern de inovație, care îți va oferi acces la laboratoare tehnologizate, la săli de conferințe, la zone de colaborare precum și la birouri pentru start-upuri în domeniile TIC, auto, modă și alte industrii regionale.

Admiterea la USARB continuă. Vino să depui actele în turul II al concursului de admitere. Mai multe detalii vezi AICI.

Sloganul din acest an pentru admiterea la USARB este „Împreună pentru o Moldovă educată”.

Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți te așteaptă și te îndeamnă să devii membru (membră) al (a) familiei academice USARB!

Indicatorii luaţi în calcul de ratingul Web of Universities (Webometrics):
50 % – vizibilitatea – numărul total de linkuri externe pe care domeniul web al universităţii le primeşte de la terţe părţi;
10 % – transparența – numărul total de citări (vezi mai multe detalii aici);
40 % – excelenţa – calitatea articolelor ştiinţifice publicate în reviste internaţionale cu impact ridicat, aflate în primele 10 % cele mai citate într-un anumit domeniu.

Paginile web ale instituţiilor au fost incluse în top grație realizării planului de acţiuni privind informatizarea sferei educaţionale din Republica Moldova, care include conectarea tuturor subdiviziunilor universitare la Internet, la bazele de date educaţionale şi ştiinţifice internaţionale, elaborarea şi menţinerea site-urilor web, precum şi dezvoltarea serviciilor informaţionale.

Webometrics este un top realizat de Cybermetrics Lab, un grup de cercetare din cadrul Consiliului Superior pentru Cercetări Ştiinţifice din Spania începând cu anul 2004. Ierarhizarea din cadrul acestui top este realizată pe baza datelor web accesibile publicului şi rezultatele sunt făcute publice în lunile ianuarie şi iulie, în fiecare an.

Dacă vrei să fii mereu conectat(ă) la știrile USARB, abonează-te la canalele de Telegram ale universității – USARB News și Admitere USARB – sau poți urmări toate evenimentele pe pagina de Facebook a acesteia.

Distribuie acest articol