Dräxlmaier, cel mai mare angajator din regiune, a venit la USARB să le povestească studenților despre oportunitățile de angajare

Astăzi circa 50 de studenți de la diferite specialități (Drept, Limbi străine, Psihologie, Economie etc.) au participat la o sesiune informativă despre oportunitățile de angajare la compania germană Dräxlmaier. Întâlnirea a fost dedicată studenților (absolvenți) care se pot angaja în diferite arii de producție din cadrul companiei. 

Dräxlmaier a fost reprezentată astăzi de Angela Tomac – Departamentul Resurse Umane, Natalia Grosu și Andrei Moraru – Departamentul Comunicare și Dumitru Grosiman – Departamentul Îmbunătățirea Calității, absolventul USARB.

La început de sesiune studenții au aflat istoria companiei, structura acesteia și care sunt tipurile de producții realizate la fabrică.

Angela Tomac a menționat că Dräxlmaier pune accentul pe angajarea tinerilor specialiști, inclusiv pe cei fără experiență. Odată angajați, tinerii urmează o perioadă de stagiu în care sunt învățați să cu procesele din fabrică. Mai mult  decât atât, studenții care nu au vreo tangență cu specialitățile legate de inginerie la fel se pot angaja la Dräxlmaier. În cadrul vizitei de azi, au fost prezentate patru poziții vacante care pot fi ocupate de studenții noștri. 

De asemenea, Natalia Grosu a enumerat beneficiile de care se bucură angajații companiei. Este vorba despre mese gratuite, transport gratuit, activități sportive, condiții de muncă conform standardelor internaționale, cabinet medical și multe altele. 

Absolventul USARB Dumitru Groisman a relatat experiența lui de angajare la Dräxlmaier, a povestit cum a reușit în cei cinci ani de muncă să dețină un post administrativ în cadrul companiei.

În această săptămână, în jur de 80 de studenți de la toate cele patru facultăți au participat la trei sesiuni informative despre oportunitățile de angajare la Banca Comercială Moldindconbank, la compania Moldcell și la Dräxlmaier.

Activitățile au fost coordonate de Centrul de ghidare în carieră și relații cu piața muncii din cadrul USARB. Aceste vizite ale angajatorilor la USARB fac parte din Programul Youth Policy Lab implementat în cadrul proiectului EU4Youth – Youth Engagement Roadmaps – YER (Harta de Parcurs pentru Implicarea Tinerilor) și se organizează cu sprijinul Ministerului Educației și Cercetării al Republicii Moldova. Scopul programului este de a afla care sunt problemele tinerilor în căutarea locului de muncă, luând în considerare dificultățile de angajare la etapa de tranziție de la locul de studii la cea de angajare la locul de muncă.

În această ordine de idei, Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți, alături de alte trei universități din țară (USM, UTM și Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul), va organiza cel mult cinci vizite ale angajatorilor din oraș la facultățile din cadrul USARB, unde își vor putea prezenta specificul jobului și serviciile prestate. Drept rezultat, studenții vor avea posibilitatea să cunoască de care competențe și aptitudini au nevoie pentru a se angaja la locul de muncă dorit. În cea de-a doua activitate, USARB va organiza câteva vizite ale studenților la oficiile companiilor, cu scopul de a-i familiariza cu condițiile sau cu utilajele folosite în procesul de muncă.

 

Distribuie acest articol