TRAININGUL NAȚIONAL AL MENTORILOR

În perioada 13-15 octombrie, sub egida Proiectului Erasmus +, Capacity Building for Higher Education, “Introducing work-based learning in higher education systems of Armenia and Moldova for better employability of graduates” (WBL4JOB), la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți, a fost organizat trainingul național al mentorilor în domeniul implementării studiilor bazate pe muncă în sistemul de învățământ superior.  Sesiunile de training au fost moderate de profesorii instituțiilor europene partenere: Carme ROYO, European University Continuing Education Network (EUCEN), Spania; Jean-Claude Million, Christophe LERCH, Universitatea din Strasbourg (UNISTRA), Franța.

Trainingul a reunit profesori de la catedrele de științe economice; matematică și informatică, studenți, reprezentanții sistemului bancar.

Participanții la training au fost salutați de dna Prim-prorector pe activitate didactică, conf.univ., dr. Lidia PĂDUREAC, directorul SA MOLDINCONBANK, fil. Bălți, dl dr. Iurie BEȘLIU și coordonatorul național al proiectului conf.univ. dr. hab. Nelli AMARFII-RAILEAN.

Prezentările, discuțiile și activitățile de grup au abordat problemele de implementare a învățării bazate pe muncă la specialitățile economice, necesitatea modernizării programelor de studii și a curriculei universitare în concordanță cu cerințele angajatorilor, aspectele juridice și modul de finanțare a studiilor duale, precum și motivarea instituțiilor și mediului de afaceri în realizarea programelor de studii după modelul studiilor bazate pe muncă.

Conform obiectivelor proiectului, în acest semestru, primul grup de studenți va beneficia de un stagiu la B.C. „Moldinconbank” S.A., ce se va realiza după modelul studiilor duale.

Mai multe detalii despre proiectul WBL4Job și activitățile planificate pot fi consultate pe link-ul: www.wbl4job.com

 

 

 

 

Distribuie acest articol