Lecţie Publică  ,,Together towards sustainable future”

În Centrul de Documentare a Organizaţiei Naţiunilor Unite din cadrul USARB, în data de 19 octombrie 2022, a avut loc lecţia publică interactivă ,,Together towards sustainable future/ Împreună spre un viitor durabil”, susţinută de Laura Fiorroto, șefa Oficiului Rezidentului Coordonator ONU în Moldova şi Veaceslav Palade, coordonator Parteneriate ONU în Moldova.

Lecția publică a avut un conținut interactive, studenții fiind încurajați să acceseze site-uri, link-uri utile, care vizează istoria ONU, Agențiile ONU în Moldova, ONU în susținea realizarii Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă în Moldova, contribuțiile cetăţenilor. Un loc aparte a revenit familiarizării cu proiectele implementate de Agenţiile ONU și parteneriatului ONU – Republica Moldova pentru Dezvoltare Durabilă.

La eveniment au participat studenţii USARB,  interesați de activitatea ONU, Obiectivele de Dezvoltare Durabilă 2030, având şansa  de a explora cele 17 obiective cu 169 de ţinte, la care au aderat liderii mondiali.

Evenimentul a fost deschis printr-un cuvânt de salut al Valentinei Topalo, coordonatoarea Centrului de Documentare a ONU, al Centrului de Informare a Uniunii Europene, care a accentuat importanța  tematicii prezentate, valorile pe care Centrul  de Documentare a ONU le promovează încapsulate  în documentele  publicate de ONU şi Agenţiile ei .

Lecţia publică a fost urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri realizată prin intermediul testului distractiv QUIZ.

La finele evenimentului Doamna Laura Fiorotti  a mulţumit publicului  pentru participare şi implicare activă. .Ea a dăruit  studenţilor câte un rucsac dorindu-le mult succes  în viitoarea carieră.

Evenimentul a fost organizat cu suportul Valentinei PRIȚCAN, conf. univ., dr, prorector pentru activitatea științifică și relații internaționale, Valentinei Topalo, coordonatoarea Centrului de Documentare a ONU, al Centrului de Informare a Uniunii Europene  din USARB și decani facultăților.

Distribuie acest articol