Întâlnirea administrației USARB cu studenții participanți la competiții sportive

Mai mulți studenți ai Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălţi au obținut succese remarcabile la diverse competiții sportive, fiind pasionați și fascinați de sport.

În data de 12 noiembrie 2022, patru studenţi ai Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți, Facultatea de Drept și Științe Sociale, ghidaţi de antrenorul Dmitri Gherman, Sala de triatlon forţă, au revenit cu o nouă victorie, în urma participării la cea de-a III-a ediţie a Campionatului naţional universitar la Armwrestling, organizat de Federaţia Moldovenească a Sportului Studenţesc şi a Veteranilor Sportului din Moldova: Vadim BAJUREAN, grupa SP11M, Mihai Druţă, grupa DR21R, Alex Gherghelejiu, grupa AP41R, Artiom Ciobanu, grupa AP21R.

Un alt succes remarcabil a fost obținut și de Golovco Teona, studentă la Matematică și informatică, anul 1, licență, Kickboxing, Bârlad, România, 5 noiembrie 2022, ghidată de antrenorul Roman Butnaru.

Sportivii au avut o întrevedere cu Natalia Gașițoi, rectorul USARB, conf. univ., dr., Lidia Pădureac, prim prorector pentru activitatea didactică, Valentina Prițcan, prorector pentru activitatea ştiinţifică şi relaţii internaţionale, Ina Ciobanu, decan al Facultății de Ştiinţe Reale, Economice şi ale Mediului, conf. univ., dr., Vitalie Rusu, decan al Facultății de Drept și Ştiinţe sociale, profesorii de educație fizică și sport Alexandru Morari, Dumitru Gherman, Roman Butnaru. Au fost abordate provocările cu care se confruntă sportivii, semnificația antrenamentelor sportive, dar și celor de natură psihologică, corelația dintre pasiunea pentru sport și reușita la învățătură etc.

Administrația USARB, decanii facultăților, profesorii de educație fizică și sport au scos în evidență eforturile conjugate de consolidare a infrastructurii universitare pentru activități sportive, modul în care studenții pot beneficia de suport din partea universității.

Felicitări dragi sportivi, studenți ai USARB! Perseverență, curaj și noi înălțimi!

 

Distribuie acest articol