Universitatea de Stat ,,Alecu Russo” din Bălți a primit vizita delegației oficiale a Primăriei Municipiului Iași, condusă de primarul Mihai CHIRICA

În data de 15 ianuarie, Zi în care marcăm Cultura Națională și nașterea poetului naţional al românilor, Mihai Eminescu, Universitatea de Stat ,,Alecu Russo” din Bălți a fost gazda unei frumoase reîntâlniri a românilor de pe ambele maluri ale Prutului.

Cu această ocazie, rectorul USARB, Natalia GAȘIȚOI a oferit oaspeților diplome de gratitudine în semn de înaltă apreciere și recunoștință pentru promovarea valorilor culturii românești în mediul academic, implicarea și contribuția semnificativă la consolidarea colaborării dintre Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți și municipiul Iași în domeniile culturii și educației naționale.

Din delegația oficială de la Iași au făcut parte:  prof. univ. dr. Tudorel Toader, rectorul Universității „Alexandru Ioan Cuza”, academicianul Victor Spinei, vicepreședinte al Academiei Române, Cassian Maria Spiridon, președintele Uniunii Scriitorilor – filiala Iași, Adi Cristi, directorul Casei de Cultură a Municipiului Iași, Aurica Ichim, directorul Muzeului Municipal „Regina Maria”, Carmen Cumpăt, directorul Spitalului Clinic de Recuperare, Gabriela Săndulescu, directorul Colegiului „Mihai Eminescu”, viceprimarul Cezar Baciu și Petru Movilă, administratorul public al Municipiului Iași.

Oaspeții au avut parte de un recital de cântece tradiționale, lucrări consacrate din muzica cultă și lucrări de inspirație folclorică, scrise de compozitori români, dar și momente poetice din opera lui Mihai Eminescu, toate acestea fiind pregătite de studenții Facultății de Litere a Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți și elevii Colegiului Pedagogic „Ion Creangă”.

 

Distribuie acest articol