Programul Zilelor Francofoniei în Republica Moldova!

Biroul Național AUF-Moldova s-a alăturat diferitor operatori ai Francofoniei pentru a sărbători împreună Ziua Internațională a Francofoniei, marcată anual pe 20 martie, pentru că promovarea francofoniei științifice și sprijinirea tinerilor francofoni reprezintă prioritățile Planului Național AUF-Moldova!

Anul acesta, programul ne surprinde cu activități și mai incitante pregătite pentru luna martie de către universitățile membre ale AUF, instituții profesionale și tehnice cu filiere francofone și licee cu clase bilingve francofone din Moldova. Concursuri, ateliere de scriere, cafenele literare, conferințe științifice, cluburi de lectură, dezbateri, cinema, muzică sunt doar câteva dintre activitățile cheie care fac parte din programul Zilelor Francofoniei în Republica Moldova, ediția 2023.

În data de 20 martie, ora 11.30, Sala Polivalentă a Universității de Stat ,,Alecu Russo” din Bălţi va găzdui proiecția filmului Tata mută munții (2021, regia Daniel Sandu) cu: Adrian Titieni, Elena Purea, Judith State, Valeriu Andriuță. Sinopsis: Mircea Jianu, un fost ofițer de informații, află că fiul său  a fost declarat dispărut în munți. Se duce cu mașina spre locul tragediei, ca orice părinte îngrijorat, în speranța că-l va găsi pe tânăr viu și nevătămat. Dar după câteva zile de căutări zadarnice, Mircea decide să-și adune propria echipă de salvatori, intrând în conflict cu echipa locală. Încet-încet, tatăl care, în frământarea lui, refuză să accepte evidența, devine prizonierul unei bătălii încrâncenate între om și natură.

Vă invităm să descoperiți Programul Zilelor Francofoniei în Republica Moldova

și programul complet al Regiunii Europa Centrală și Orientală, care include peste 150 de activități accesând: https://l.auf.org/programmeJIFECO.

Alăturați-vă nouă pentru o experiență bogată și diversă în culorile Francofoniei!

 

Distribuie acest articol