Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți și-a deschis larg ușile pentru toți curioșii de a descoperi prima și unica universitate din Regiunea de Nord a Moldovei.

 În data de 13 mai 2023, la USARB a fost organizat tradiționalul eveniment „Ziua Ușilor Deschise”, dedicat elevilor din instituțiile de învățământ din municipiul Bălți și din întreaga țară, cu scopul de a se familiariza cu universitatea și activitățile acesteia. Tinerii au avut oportunitatea de a  participa la diverse acțiuni interactive la facultăți, vizite în laboratoare, cursuri deschise din toate domeniile, jocuri sportive, tururi ghidate și prezentarea ofertei academice, dar și vizite la CITT NORTEK și workshop-uri organizate de specialiștii în carieră care îi ajută pe elevi să se orienteze spre facultatea potrivită. Participarea la toate activitățile este gratuită.

„Ziua Ușilor Deschise” are drept scop de a  propune elevilor o modalitate directă și interactivă de a face cunoștință cu viața de student, dincolo de simpla consultare a ofertei de admitere. În cadrul evenimentului a fost organizat Salonul Ofertelor Educaționale, amenajat  în Scuarul Central al Universității, dar și un Târg de cariere destinat absolvenților USARB.

Pentru a-i ajuta pe elevi să înțeleagă mai bine ce înseamnă cursurile universitare, facultățile și partenerii Universității au pregătit o serie de prelegeri și evenimente  pe teme de interes general.

Pentru cei prezenți la eveniment au fost organizate tururi ale universității, vizitarea locurilor emblematice, familiarizarea cu zona în care elevii își vor petrece peste studenția etc. Pe tot traseul turului, participanții au fost însoțiți de studenți voluntari care le-au oferit mai multe informații atât despre locațiile vizitate, cât și despre viața de student.   

Evenimentul „Ziua Ușilor Deschise” este organizat în cadrul proiectului „Zilele Carierei la USARB”, derulat în premieră de Universitatea de Stat ,,Alecu Russo” din Bălți în parteneriat cu ANOFM – Oficiul Regional Bălți, Oficiul Teritorial al Cancelariei de Stat, Direcțiile de Învățământ și Primăria Municipiului Bălți.

Programul ,,Zilele Carierei la USARB”: https://drive.google.com/file/d/1uIK1U0u35gVcgjckF7McrKe0JkbWDLM3/view?fbclid=IwAR08qypbsh6hlHcxsPZh42Eu5Jq1Kt5o6-Hx8-B0POD0_6tiWISPELSq_pY

Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți este o instituție de învățământ superior fondată în anul 1945, cu o istorie bogată, tradiții și experiență, care își asumă rolul promotor al excelenței științifice, educaționale și culturale în societate. Din anul înființării și până în prezent, universitatea și-a diversificat oferta academică, dezvoltând programe de studiu la toate nivelurile educaționale: licență, master, doctorat, formare continuă.

Distribuie acest articol