În data de 14 mai 2023 la Facultatea de Litere a Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți a fost organizat Concursul de eseuri la Limba și literatura română „Creând azi, făurim ziua de mâine”, destinat elevilor din clasa a XII-a.
Scopul concursului: Valorificarea spiritului creativ în contextul promovării atitudinilor pozitive față de viitor.
Chiar dacă era o zi de duminică, circa de elevi cu har din mun. Bălți și nordul RM au avut posibilitate să-și etaleze cunoștințele și talentul.
Participanții la concurs au fost salutați cordial de către Decanul Facultății de Litere Lilia TRINCA, conf.univ., dr., Șeful Catedrei de literatură română și universală Nicolae LEAHU, conf.univ., dr., și șefa Catedei de limba română și filologie romanică Elena LACUSTA, conf.univ., dr.
Mulțumiri alese Episcopiei de Bălți a Mitropoliei Basarabiei, care a oferit premii sub formă de Certificate cadou de la Librarius tutror premianților în valoare totală de 1900 de lei.
Premiul I – ION TOPOREȚ, Liceul Teoretic Republican „Ion Creangă” din Bălți (profesor de limba și literatura română Elena Molodiuc)
Premiul II – Andreea DOBIC, Colegiul Pedagogic „Ion Creangă” din cadrul Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți (profesor de limba și literatura română Aurelia Codreanu)
Premiul III – Daniela TULBURE, Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din Bălți (profesor de limba și literatura română Dina Cojocaru)
Mențiuni:
Andreea Bejan, Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din Bălți (profesor de limba și literatura română Dina Cojocaru)
Marinela Hămuraru, Liceul Teoretic „Lucian Blaga” din Bălți (profesor de limba și literatura română Virgilia Cucerenco)
 
 
 
 
Distribuie acest articol