Festivalul de Film și Cultură Europeană 2023 – în USARB!

Documentarul 𝐀𝐜𝐚𝐬𝐚̆ 𝐈 𝐌𝐲 𝐇𝐨𝐦𝐞

Studenții USARB și elevii Colegiului Pedagogic „Ion Creangă” din Bălțiau participat la Festivalul de Film și Cultură Europeană 2023, vizionând în data de 17 mai 2023, 𝐀𝐜𝐚𝐬𝐚̆ 𝐈 𝐌𝐲 𝐇𝐨𝐦𝐞  – un documentar difuzat în cadrul Festivalulului.

Filmul a fost oferit de Ambasada României în Republica Moldova și Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău

Evenimentul a fost organizat cu suportul DRI, DTI și decanatul Facultății de Litere.

Acasă spune povestea unei familii care a trăit timp de 20 de ani în sălbăticia din Delta Văcărești , până când locul a căpătat statut de zonă protejată – Parcul Natural Văcărești – primul parc urban din România. Timp de patru ani, regizorul Radu Ciorniciuc a urmărit marea aventură prin care a trecut familia Enache: de la o viață în completă armonie cu natura, la traiul plin de provocări din marea junglă urbană a capitalei. pe măsură ce membrii familiei fac eforturi să se conformeze regulilor civilizației moderne, încercând să păstreze în același timp legătura cu natura și armonia dintre ei, apar întrebări legate de locul lor în lume și felul în care poate arăta viitorul pentru fiecare. Radu Ciorniciuc urmărește cu empatie povestea unei familii care luptă pentru acceptare și proprie definiție a libertății.

Trailer video -> https://youtu.be/VUitsjBHoNA

 

 

 

 

Distribuie acest articol