În cadrul vizitei Excelenței Sale la Bălți, Ambadorul SUA la Chișinău, Kent D. LOGSDON a avut o întrevedere cu doamna Natalia Gașițoi, rectorul USARB.

În cadrul întâlnirii s-au discutat despre colaborarea academică și științifică dintre USARB și Ambasada SUA la Chișinău, despre proiectele și activitățile care au fost implementate cu success la USARB cu sprijinul finaniar al SUA.

La Bălți, ambasadorul Logsdon a participat, de asemenea, la evenimentul Clubului de limbă engleză din cadrul Centrului American, unde s-a abordat tema: “Înțelegerea presei americane”. Evenimentul a fost moderat de Teresa Esquivel, asistent de predare a limbii engleze în cadrul Programului Fulbright, care activeaza la Universitatea de Stat ,,Alecu Russo”.

Amintim, că în data de 2 noiembrie a.c., ES, Ambasadorul SUA la Chișinău, Kent D. LOGSDON a susținut, în premieră și o prelegere publică la Universitatea de Stat ,,Alecu Russo” din Bălți.

La eveniment au participat studenți, dar și elevi ai Colegiului Pedagogic ,,Ion Creangă”,  având posibilitatea inedită de a cunoaște importanța relațiilor dintre Statele Unite ale Americii și Republica Moldova asistând la prelegerea publică „𝑅𝑒𝑙𝑎𝑡̦𝑖𝑖𝑙𝑒 𝑖̂𝑛𝑡𝑟𝑒 𝑆𝑡𝑎𝑡𝑒𝑙𝑒 𝑈𝑛𝑖𝑡𝑒 𝑎𝑙𝑒 𝐴𝑚𝑒𝑟𝑖𝑐𝑖𝑖 𝑠̦𝑖 𝑅𝑒𝑝𝑢𝑏𝑙𝑖𝑐𝑎 𝑀𝑜𝑙𝑑𝑜𝑣𝑎𝐶𝑜𝑜𝑝𝑒𝑟𝑎̂𝑛𝑑 𝑖̂𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑒𝑑𝑖𝑓𝑖𝑐𝑎𝑟𝑒𝑎 𝑢𝑛𝑢𝑖 𝑣𝑖𝑖𝑡𝑜𝑟 𝑑𝑒𝑚𝑜𝑐𝑟𝑎𝑡𝑖𝑐𝑝𝑟𝑜𝑠𝑝𝑒𝑟 𝑠̦𝑖 𝑠𝑖𝑔𝑢𝑟”.

 

Distribuie acest articol