Ambasadorul Republicii Lituania în vizită la Universitatea de Stat Alecu Russo” din Bălți

Rectorul Universității, Natalia Gașițoi, a avut astăzi o întrevedere cu ambasadorul Republicii Lituania în Republica Moldova, E.S. Tadas Valionis. Dialogul s-a axat pe chestiuni de interes comun ce țin de domeniul academic, educațional și cultural, părțile exprimându-și dorinţa reciprocă de a intensifica relaţiile de colaborare dintre USARB şi Ambasada  Republicii Lituania în Republica Moldova și de a stabili, prin intermediul Ambasadei, relații de colaborare reciproc avantajoasă cu instituțiile de învățământ superior din Lituania.

Natalia Gașițoi a făcut referință la succesele înregistrate de USARB și a exprimat recunoștința pentru suportul continuu oferit, apreciind eforturile și deschiderea reprezentanților Ambasadei Lituaniei în RM. Totodată, a evidențiat faptul că Lituania este unul dintre cei mai apropiați parteneri în susținerea Republicii Moldova în parcursul de integrare europeană.

E.S. Tadas Valionis a menționat că domeniul educației este unul prioritar pentru relațiile de colaborare cu țara noastră și vor fi implementate noi proiecte  în acest scop.

Pe final, părțile și-au exprimat interesul privind stadiul actual de dezvoltare a relațiilor bilaterale şi au reiterat interesul reciproc pentru aprofundarea dialogului şi intensificarea cooperării dintre USARB și Ambasada Republicii Lituania  în Republica Moldova în diverse domenii. 

Contextul vizitei E.S. Tadas Valionis la USARB a fost marcat de Conferința “Construirea rezilienței societale, prin definirea și înțelegerea conceptelor de securitate”, la care E.S. Tadas Valionis a susținut o prelegere pe tema Perspectiva Lituaniei asupra securității naționale și regionale”.

 

 

 

 

 

 

Distribuie acest articol