Rectorul Universității, Natalia Gașițoi l-a primit în vizită pe Brandl Stefan, Vicepreședintele DRÄXLMAIER Group

Astăzi, Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți (USARB) a avut deosebita onoare de a primi vizita delegației companiei germane DRÄXLMAIER Group. Din cadrul delegației au mai făcut parte Dominik Fuerst – Șef al departamentului de gestionare a infrastructurii pentru DRÄXLMAIER Group Paier Ludwig – Șef Operațiuni Electrice pentru DRÄXLMAIER Group și Meinelt Guido, Administrator DRÄXLMAIER Group Moldova.  

„Această vizită reprezintă un moment important în consolidarea colaborării dintre USARB și DRÄXLMAIER Group, care este un partener strategic al Universității, prin implicarea sa în dezvoltarea învățământului superior bălțean. O direcție strategică importantă pentru USARB este formarea inginerilor, pentru companiile din domeniul industriei automobilistice, în special  DRÄXLMAIER Group Moldova.”, a subliniat rectorul Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți, conf. univ., dr. Natalia Gașițoi.

În context, oaspeții au remarcat parteneriatul eficient a USARB cu DRÄXLMAIER Group, ceea ce constituie un mare avantaj pentru a deschide noi oportunități pentru dezvoltarea educațională în domeniul învățământului superior, de a obține o educație de calitate și de a se pregăti pentru cariere de succes în domenii relevante pentru dezvoltarea țării, cum ar fi, de exemplu, sectorul industriei automobilistice.

„Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți reprezintă un partener important la nivel local și regional pentru DRÄXLMAIER Group, pentru a stimula inovația, transferul tehnologic, creșterea economică și dezvoltarea sustenabilă în regiune.”, a menționat Brandl Stefan, Vicepreședintele DRÄXLMAIER Group.

Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți a fost reprezentată la eveniment și de către decanul Facultății de Științe Reale, Economice și ale Mediului, conf. univ., dr. Ina Ciobanu și șeful Catedrei de Științe Fizice și Inginerești, conf. univ., dr. Vitalie Beșliu.

Totodată, oaspeții au vizitat spațiile Centrului de Inovare și Transfer Tehnologic – NORTEK, laboratoarele companiei DRÄXLMAIER Group, unde sunt formați viitorii ingineri și specialiști pentru compania germană.

 

Distribuie acest articol