Rectorul Universității, Natalia Gașițoi l-a primit în vizită pe Rectorul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, prof. univ. dr. Tudorel Toader

Astăzi, 8 februarie, rectorul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, prof. univ. dr. Tudorel Toader, au efectuat o vizită oficială la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți, în vederea extinderii parteneriatelor academice dintre cele două instituții.

Discuțiile din cadrul întâlnirii au vizat dezvoltarea cooperării academice dintre UAIC și USARB, în ceea ce privește mobilitatea studenților, activitatea de cercetare științifică și activitatea didactică.

Totodată, s-a discutat și despre posibilitatea înființării de programe de studii comune cu diplomă dublă, ambele părți exprimând deschiderea pentru a sprijini consolidarea parteneriatului deja existent.

Prof. univ. dr. Tudorel Toader a subliniat, în timpul discuțiilor, importanța cooperării cu Universitatea de la Bălți,  prin inițierea unor parteneriate între UAIC și USARB în vederea realizării unor proiecte comune privind modernizarea procesului de învățământ.

De asemenea, rectorul UAIC a invitat studenții USARB să beneficieze de oportunitățile stațiunilor de cercetare științifică și practică studențească din cadrul UAIC.

La rândul său, conf. univ., dr. Natalia Gașițoi și-a manifestat aprecierea pentru cooperarea actuală dintre UAIC și USARB, totodată confirmând disponibilitatea pentru extinderea acordurilor și parteneriatelor încheiate între cele două universități.

 

Parteneriatul Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălţi cu Universitatea ,,Alexandru Ioan Cuza” din Iași au condiționat până în prezent mai multe reușite frumoase, pe dimensiunea academică, sectorul de cercetare științifică și domeniul de formare continuă.

 

Distribuie acest articol