USARB și Banca Națională a Moldovei își consolidează parteneriatul pentru a susține tinerii să rămână acasă

Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți (USARB) și  Banca Națională a Moldovei (BNM)  au încheiat astăzi un acord de cooperare. Documentul a fost semnat de guvernatoarea BNM, Anca Dragu, si rectorul USARB, Natalia Gașițoi.

În cadrul discuțiilor, dintre conducerea USARB și BNM au fost analizate mai multe platforme de colaborare, prin prisma cărora se poate consolida parteneriatul dintre cele două instituții. 

„Trebuie să facem tot ce putem ca să încurajăm tinerii să rămână acasă și să le oferim pregătire, înțelegere, locuri de muncă atractive. Suntem foarte interesați să avem aceste discuții, precum și să dezvoltăm partea de educație financiară în general”, a menționat Anca Dragu.

„Acest acord va deschide calea spre noi proiecte de perspectivă. Suntem siguri că vom reuși să ne oferim unii altora suportul necesar, ca să aducem îmbunătățiri esențiale procesului de pregătire a tinerilor specialiști.”, a menționat rectorul USARB, Natalia Gașițoi.

Acordul prevede, cu precădere, oferirea de oportunități de stagiu în cadrul băncii centrale pentru studenții universității, dar și perfecționări pentru cadrele didactice, care să răspundă nevoii de conectare permanentă cu evoluțiile pieței financiar-bancare. Părțile își propun, de asemenea, să colaboreze în cadrul elaborării tezelor de licenţă, de masterat şi de doctorat axate pe tematici ce țin de activitatea financiar-bancară. La fel, BNM va oferi suport în ajustarea conținuturilor din planurile de învățământ pe domeniile respective la ultimele evoluții din domeniul economic și financiar.

Prin acordul semnat astăzi, BNM își susține angajamentul de implicare activă în procesul de formare profesională a specialiștilor și ajustarea acestuia la necesitățile în schimbare continuă a pieței financiar-bancare, precum și de racordare a activităților educaționale în domeniul financiar-bancar la standardele europene.

Guvernatoarea BNM s-a aflat astăzi la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți, unde a susținut o prelegere pentru studenți cu tema: „Rolul Băncii Naționale a Moldovei. Inflația – de ce apare și ce instrumente are statul pentru a menține stabilitatea prețurilor”.

Distribuie acest articol