Săptămâna Internațională la Universitatea din Volda

Universitatea din Volda, Norvegia a găzduit, în perioada 5-9 februarie 2024, Săptămâna Internațională pentru responsabilii de relații internaționale și studenții aflați în mobilitate academică.

 Echipa Biroului Internațional de la Universitatea din Volda a organizat întâlnirea de bun venit în campus, la Pangaia, facilitând explorarea celui mai adorat spațiu academic de către  personalul didactic, administrativ și studenți.

 După prezentarea Universității din Volda de către echipa Biroului Internațional, oaspeții au prezentat instituțiile de origine, au realizat turul Facultății Media și turul Facultății de Arte. Turul bibliotecii Universității din Volda a permis oaspeților să exploreze provocările și necesitățile care au condiționat trecerea bibliotecii de la un depozit liniștit și plictisitor de cărți, la o arenă de învățare activă, cu o mulțime de servicii externe și cursuri pentru studenți și personal.

 Târgul Internațional a adunat sute de studenți și invitați. Pentru a prezenta instituțiile de origine,  au fost organizate standuri cu fluturași, afișe, cadouri, delicii gastronomice, numere artistice, care au scos în evidență diversitatea culturală și farmecul conexiunii cu alte culturi. Prânzul internațional gratuit pentru toți participanții a facilitat explorarea diversității gastronomice.

 Republica Moldova și USARB au fost reprezentate la eveniment de către doamna Valentina PRIȚCAN, prorector, dr., conf. univ., Viorica CEBOTAROȘ, dr., conf. univ. și studenți Facultății de Litere, aflați în mobilitate internațională:

–          Arina BLEANDUR;

–          Nicoleta DIORDIEV;

–          Adelina OJERELCOV;

–          Iana SECRIERU;

–          Ivan GUȚU;

–          Anatolie ZAVAȚCHI.

Săptămâna internațională a găzduit Ateliere și lucru în echipe, axate pe oferta de cursuri în limba și literatura engleză la Universitatea din Volda, Norvegia, reuniunea de coordonare pentru cooperarea Erasmus+ ICM, sesiuni de lucru pentru noua cerere de granturi Erasmus+ și pentru coordonarea activităților suplimentare în cadrul programului Erasmus+.

Noaptea internațională organizată la cantina universității a permis studenților internaționali să-și prezinte țara/regiunea de origine și să servească mâncăruri tradiționale.

Distribuie acest articol